П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБюджетний десерт "Шедевр" – незабутній смак гідно оцінять ваші гості

Бюджетний десерт “Шедевр” – незабутній смак гідно оцінять ваші гості

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування цього ніжного і дуже смачного десерту не завдасть вам особливого клопоту. Особливо доречний охолоджений десерт на завершення вечері в спекотний день.

У цьому рецепті використано шоколадне печиво, але це не обов’язково. Головне, воно має бути пісочним і, зрозуміло, смачним.

Десерт “Шедевр” – інгредієнти

  • яйце – 1 шт,
  • цукор – 80 г,
  • крохмаль кукурудзяний – 20 г,
  • молоко – 240 мл,
  • сік апельсина – 240 мл.
  • печиво пісочне – 100 г.

Раніше ми писали, як приготувати холодний суп капрезе з помідорів.

Десерт “Шедевр” – приготування

  1. Розбиваємо в каструлю яйце і збиваємо його за допомогою віночка або міксера. 
  2. Додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  3. Наливаємо в яєчну суміш молоко, апельсиновий сік і перемішуємо. 
  4. Заварюємо крем до появи перших бульбашок, поки він не загусне. Після цього варимо ще одну хвилину. Обов’язково постійно помішуємо суміш, щоб нічого не пригоріло.
  5. Ламаємо печиво руками до дрібної крихти. 
  6. Викладаємо пісочну крихту на дно форм, у яких подаватиметься десерт. 
  7. Заливаємо печиво кремом. Потім знову кладемо крихти печива і ще раз поливаємо їх кремом. На завершення складання присипаємо десерт пісочними крихтами.
  8. Ставимо в холодильник і даємо печиву просочитися протягом 1-1,5 годин.

За бажання можна прикрасити десерт подрібненими горіхами або листочками м’яти.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме пальне з 1 вересня (відео)

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні