Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУ графіки відключень світла внесли важливі зміни: на що чекати українцям

У графіки відключень світла внесли важливі зміни: на що чекати українцям

Этот материал также доступен на русском языке
В "Укренерго" оголосили про внесення змін до графіків відключень світла. Це пов'язано з безперервними обстрілами та спекою.

В Україні скасували раніше анонсований “день без відключень світла”, який мали застосувати у кожній області з 9 по 24 липня.

Про це оголосили у пресслужбі “Укренерго”.

Як діятимуть відключення сьогодні, 9 липня, повідомили у телеграм-каналі “На пенсії”.

Як повідомлялося раніше, протягом одного дня у кожній із областей України не повинні були застосовувати графіки планових відключень електроенергії. Це потрібно було для вимірювання рівня споживання електрики та рівномірного розподілу наявної у системі потужності між регіонами. Такі виміри проводять кожні пів року.

Однак від них вирішили відмовитися через обстріли з боку російських військ, які не припиняються. Дефіцит потужності в енергосистемі обумовлений не лише обстрілами, а й зростанням споживання через спеку.

Саме тому “Укренерго” вирішило скасувати проведення вимірювань у зазначений період, оскільки не зможе дотримуватись принципу рівномірності обмеження споживання при проведенні вимірювань у конкретному регіоні. Режимні виміри будуть проведені в літній період, але пізніше — після стабілізації ситуації в енергосистемі та зниження температури повітря.

Вас також можуть зацікавити новини:

У Пенсійному фонді попередили, що частина українців не зможе отримати пенсії у липні

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні