Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаТак красиво герань у вас ще не цвіла: простий прийом допоможе запустити...

Так красиво герань у вас ще не цвіла: простий прийом допоможе запустити неймовірно пишне цвітіння

Этот материал также доступен на русском языке
Герань - популярна рослина, яка прикрашає багато будинків, але не всі господині можуть похвалитися пишним цвітінням. Проте є хитрий спосіб змусити герань цвісти. І це не про підживлення.

Вам знадобляться кілька гострих шпильок. Цей прийом змушує герань зацвісти. За допомогою шпильок ви створюєте для рослини стресові умови, і вона починає випускати бутони.

Раніше ми розповідали, який аптечний засіб стимулює цвітіння герані.

З розрахунку на один пагін беруть 2-3 шпильки, але не більше 7-10 на одну дорослу рослину.

Шпильки перед застосуванням потрібно обов’язково продезінфікувати, можна опустити в рожевий розчин марганцівки, а можна обробити перекисом водню або хлоргексидином.

Якщо ви хвилюєтеся, що проколи можуть завдати шкоди герані, то не потрібно. Вони швидко затягуються та рослина відновлюється.

Звичайно, якщо ви проти таких радикальних методів, то намагайтеся організувати герані правильний догляд. Вона любить рости на сонячних місцях, без протягів. Їй важливі поливи, але не потрібно переливати, інакше може почати гнити коріння та рослина просто загине.

На літо герань можна виносити в сад, звичайно, якщо говорити про вуличні умови, то намагайтеся не тримати її на самому сонці, листочки і суцвіття можуть погоріти. Любити сонячні місця та рости на відкритому сонці – це різні речі. Тим більше цього аномально спекотного літа.

Не варто забувати і про санітарну обрізку пошкоджених або засохлих пагонів, а також суцвіть, які відцвіли. Це також стимулює зростання рослин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні