Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаВаші троянди будуть цвісти до заморозків великими бутонами – ось що потрібно...

Ваші троянди будуть цвісти до заморозків великими бутонами – ось що потрібно обов’язково зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб троянди радували вас своїм цвітінням до осені, потрібно приділити їм увагу та провести правильну обрізку.

Ця процедура просто потрібна після цвітіння. Особливо таким видам, як кущові троянди, чайно-гібридні, флорибунда та інші.

Раніше ми розповідали, які харчові відходи підходять для підживлення троянд.

Коли троянда відцвітає, вона всі свої сили спрямовує на формування насіння, але насіння ніхто не збирає і рослина даремно витрачає свої сили, причому на шкоду цвітінню.

Тому відцвілі бутони потрібно обов’язково зрізати, щоб подальше цвітіння куща було тривалим та рясним.

Як тільки бутон відцвів, його одразу треба видалити.

Якщо троянди у вас цвітуть лише один раз за сезон, є й такі види, то, погодьтеся, без зів’ялих суцвіть кущ виглядатиме охайніше і ошатніше.

Як правильно обрізати троянди після цвітіння

Щоб обрізання відцвілих суцвіть було успішним, потрібно запам’ятати одне важливе правило: зів’ялі суцвіття обрізають над першим справжнім листком.

Що являє собою цей справжній лист – це лист, який складається з п’яти невеликих листків. Але слід зазначити, що є сорти, де на справжньому листі може бути цілих 7 листочків.

Тому проводити обрізку потрібно над першим п’ятилистником (або семистистником), залишаючи відстань в 1 см від нього та під кутом 45 градусів. Також важливо врахувати, що обрізати відцвілі бутони потрібно над брунькою, розташованою на зовнішній стороні. Чому так – пояснюється це дуже просто: щоб нові пагони росли не в центр куща, а назовні.

Це правило добре працює і для троянд, у яких на одному стеблі може формуватися кілька бутонів. Це такі види, як флорибунди, плетисті клаймбери, шраби.

Не варто забувати про підживлення. Так, після обрізки троянд необхідно провести підживлення рослини органічними або мінеральними добривами, щоб забезпечити їй необхідні живильні речовини для росту та цвітіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні