Вівторок, 16 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДо сковороди більше нічого ніколи не прилипне: 2 лайфхаки, щоб нічого не...

До сковороди більше нічого ніколи не прилипне: 2 лайфхаки, щоб нічого не пригорало

Этот материал также доступен на русском языке
При приготуванні їжі на сковороді, потрібно бути уважним. Адже варто хоч трохи розслабитися, і або страва виявиться зіпсованою, або зі сковорідки доведеться віддирати прилиплі продукти.

Що робити, коли сковорода пригорає

Є один простий спосіб уникнути проблем із прилипанням продуктів до сковороди. Перед смаженням потрібно дуже добре нагріти сковорідку. Наливати рослинну олію потрібно тільки на максимально гарячу сковорідку і ще трохи її прогріти. І тільки після цього можна класти продукти для смаження. 

Найчастіше цієї простої хитрості буде цілком достатньо. 

Раніше ми писали, в якому посуді не можна зберігати та готувати їжу.

Як використовувати сіль, щоб їжа не прилипала до сковороди

Щоб до сковороди нічого не прилипало, можна використовувати звичайнісіньку сіль. Для цього потрібно:

  1. Нагріти сковороду на вогні. 
  2. Покласти в неї столову ложку кокосового масла.
  3. Провернути сковорідку кілька разів, щоб масло рівномірно покрило борти та дно.
  4. Видалити залишки масла.
  5. Насипати солі стільки, щоб покрити все дно сковорідки.
  6. Протерти дно і борти паперовим рушником.
  7. Видалити сіль паперовим рушником. 

Після цієї процедури їжа більше не буде липнути до сковороди досить довго. За необхідності всі маніпуляції доведеться повторити.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні