Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧастина українців зможуть безкоштовно отримати газ – кого торкнеться нововведення уряду

Частина українців зможуть безкоштовно отримати газ – кого торкнеться нововведення уряду

Этот материал также доступен на русском языке
В одній з областей держава планує впровадити новий експериментальний проєкт для вразливих верств населення. Розповідаємо в цьому матеріалі, хто і як зможе отримати безкоштовний газ.

Хто зможе отримати скраплений газ у балонах безкоштовно

У рамках проєкту гуманітарну допомогу у вигляді скрапленого газу буде направлено жителям прифронтових територій. 

Мета проєкту полягає в тому, щоб забезпечити українців із категоріями вразливості необхідними ресурсами під час зимового періоду, і передбачає подальше масштабування інших регіонів. Про це повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Раніше ми писали, що за доставку газу можна не платити.

На спеціальній нараді під керівництвом віцепрем’єр-міністерки України Ірини Верещук, представники різних міністерств обговорили створення механізмів із постачання скрапленого газу в балонах для забезпечення населення на прифронтових територіях необхідними ресурсами в зимовий час. 

Де українцям дадуть безкоштовний газ  

Проєкт планують впровадити в Харківській області, щоб відпрацювати механізми його реалізації, а потім ініціативу буде розширено й на інші регіони.

Ірина Верещук під час засідання підкреслила, як важливо координувати дії всіх учасників проєкту для успішного досягнення намічених цілей.

“Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом вразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно об’єднати зусилля і злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек у Харківській області для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах”, – заявила вона.

Організатори проєкту планують залучити міжнародних партнерів, які зможуть забезпечити ініціативу необхідними ресурсами. Очікується, що співпраця з такими партнерами зробить проєкт набагато ефективнішим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року обчислені неправильно (відео)

Простіше, але дорожче: які податки готує уряд для мільйонів українців (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні