Раніше ми розповідали, як приготувати торт Медовик за 12 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 середні яйця;
- 180 г пшеничного борошна;
- 380 г згущеного молока;
- 50 г вершкового масла;
- 12 г розпушувача;
- щіпка солі.
Для крему:
- Вершки 33% – 500 г;
- Згущене молоко – 80 г;
- Пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Яйця разом із сіллю трохи збити віночком. Влити згущене молоко, перемішати, додати розтоплене вершкове масло, хоча за класичним рецептом масло додавати не потрібно, але воно робить коржі ніжнішими, і вони легко відокремлюються від пергаменту.
- Борошно просіяти разом з розпушувачем і ввести в суміш зі згущеного молока та яєць.
- Готове тісто має бути схожим на густу сметану.
- Деко потрібно застелити пергаментним папером, зверху його можна трохи змастити рослинним або вершковим маслом і розподілити тісто тонким шаром. Цього тіста вистачить на два великі коржі. Якщо ви хочете круглий торт, тоді розподіляйте тісто лопаткою у вигляді кола. Але набагато легше спекти два великі прямокутні коржі, розрізати їх і сформувати квадратний торт.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 7-9 хвилин. Все залежить від вашої духовки.
- Поки коржі остигають, можна приготувати крем. Вершки з’єднати зі згущеним молоком, ванільним цукром і збити міксером на середній швидкості до загусання.
- Коржі після остигання розрізати на 4 частини, промазати їх кремом, не забувайте про боки, їх теж потрібно змастити.
- Зверху торт можна прикрасити білим шоколадом, який просто натирають на тертці чи ягодами.
- Торт поставити в холодильник на 2 години, щоб він просочився.