П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПишне тісто і начинка не витікає: найвдаліший рецепт надзвичайно смачних пиріжків з...

Пишне тісто і начинка не витікає: найвдаліший рецепт надзвичайно смачних пиріжків з вишнею

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон вишні – у повному розпалі, тому саме час готувати вареники, пиріжки, рулети зі свіжою вишнею. Сьогодні ділимося найвдалішим рецептом пиріжків з вишнею, які будуть м'якими як пух і найголовніше – вони не течуть, тобто весь сік залишиться у пиріжках.

Раніше ми розповідали, як приготувати найкраще тісто для пиріжків.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 550 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 2 курячі яйця;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100-120 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • сіль – щіпка.

Для начинки:

  • 500-600 г вишні;
  • 100 г цукру;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

Цей рецепт розрахований на 10-12 пиріжків.

  1. Насамперед займіться приготуванням тіста. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, дріжджі, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Це буде опара.
  2. Відправте її у тепле місце на 25-30 хвилин, опара повинна збільшитися.
  3. В іншій мисці збийте яйця з цукром, щіпкою солі. Масло розтопіть і теж влийте в суміш. Додайте в опару і частинами введіть просіяне борошно. Замісіть тісто.
  4. Тісто повинно вийти м’яким і не липнути до рук.
  5. Готове тісто перекладіть у миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
  6. Поки тісто підходитиме, потрібно видалити з вишень кісточки і відкинути їх на друшляк, щоб стік увесь сік. Окремо змішати цукор з крохмалем. Саме крохмаль і не дасть витікати соку під час випікання пиріжків.
  7. Готове тісто потрібно розділити на 10-12 частин, тонко розкотити, посередині викласти вишні та зверху присипати цукром із крохмалем, зліпити.
  8. Викладіть пиріжки на лист і залиште на 30 хвилин для вистоювання.
  9. Духовку розігрійте до 180° і випікайте пиріжки 25-30 хвилин.
  10. Щоб пиріжки вийшли блискучими з рум’яною скоринкою, зверху їх потрібно змастити збитим жовтком перед відправленням у духовку на випічку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні