Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаНовиниБез салонів і дорогих процедур: три секретні способи надати волоссю блиску, як...

Без салонів і дорогих процедур: три секретні способи надати волоссю блиску, як у рекламі

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді шампуні, маски і кондиціонери добре очищають і зволожують волосся, проте не надають бажаного блиску. Тож якщо ви впевнені у своїх косметичних засобах, додайте до догляду за волоссям невеликі нюанс, і вигляд, як у рекламі, гарантований.

Раніше ми розповідали, як мити волосся за допомогою жовтка і що дає така процедура.

Чому волосся не блищить

Кожна волосина складається з трьох шарів: кутикули, коркової та мозкової речовин. Кутикула – зовнішня оболонка волосини, яка являє собою ороговілі клітини, що прилягають одна до одної, як черепиця. У здорової волосини клітини кутикули щільно прилягають між собою і добре відбивають світло. Саме тоді ми отримуємо ефект блискучого волосся.

Якщо з якихось причин лусочки кутикули розкриваються і відхиляються у різні боки, волосся стає тьмяним, починає сіктися і ламатися.

Під час миття теплою водою лусочки кутикули відкриваються. Таким чином у волосину потрапляє волога та корисні речовини з косметичних засобів. У здорового волосся лусочки після охолодження залишаються пружними і самі закриваються у міцне «черепичне» покриття. Однак, якщо ви не бачите блиску у вимитого волосся, це означає, що кутикула не закрилася повністю.

Холодна вода надає блиску

Після миття та всіх косметичних процедур, сполосніть волосся холодною водою. Достатньо 5 секунд, аби різке зниження температури примусило лусочки кутикули закритися. Ця процедура матиме як швидкий ефект – волосся після неї блищатиме, так і довготривалий – регулярні тренування робитимуть волосину більш пружною та витривалою.

Глибоке очищення раз на місяць

Якщо ви часто користуєтеся засобами для укладання волосся, то звичайні шампуні можуть не достатньо добре вимивати їхні залишки з волосини. З часом такий бруд накопичується і робить волосся тьмяним. Тому фахівці рекомендують один раз на місяць користуватися шампунями глибокої очистки. Такі засоби здатні максимально вимити волосся, аби воно повернуло собі блиск.

Незмивний кондиціонер

З віком лусочки кутикули втрачають здатність щільно триматися одна з одною. Незмивний кондиціонер містить зволожуючі та поживні компоненти, які зміцнюють волосся зсередини.

Сон на шовкових наволочках

Механічне тертя також впливає на зовнішній вигляд волосся. Так, груба тканина може додатково його травмувати. Тоді як сон на шовкових чи атласних наволочках допоможе пригладити лусочки волосини і забезпечити їхній блиск.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні