Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаДачаПерець порадує рекордним урожаєм, якщо поливатимете його правильно – не допускайте цих...

Перець порадує рекордним урожаєм, якщо поливатимете його правильно – не допускайте цих помилок

Этот материал также доступен на русском языке
Перець – це одна із найпоширеніших овочевих культур на наших городах. Але для успішного вирощування перцю важливо правильно організувати полив.

Як часто потрібно поливати перець і скільки води потрібно виливати під один кущ – що радять досвідчені овочівники.

Раніше ми розповідали, чим підживити перець, щоб кущі ломилися від плодів.

Відразу після висадки розсади на один кущик потрібно виливати по 0,5 л води. У міру зростання рослин потреба у воді збільшується і під дорослі кущі у посушливу погоду потрібно виливати не менше 2-3 л води.

У період посухи поливати перець потрібно і вранці, і ввечері. У похмуру погоду полив проводять один раз на 2-3 дні.

Якщо похолодало і температура опустилася до 15 градусів, то поливи краще і зовсім не проводити, доки не встановиться тепліша погода.

4 правила поливу солодкого перцю

Також потрібно запам’ятати 4 головні правила поливу перцю на грядках. Серед них:

Регулярність поливу. Перець любить вологість, тому необхідно підтримувати ґрунт вологим. Кожен кущик слід поливати регулярно, особливо в період росту та формування плодів. У середньому перець потрібно поливати 2-3 рази на тиждень.

Достатня кількість води. При поливі необхідно забезпечити достатньо води під кожним кущем перцю. Влітку вологи потрібно більше, а навесні та восени – менше.

Глибина проникнення води. Полив перцю має бути досить глибоким, щоб волога досягала кореневу систему рослини. Рекомендується поливати перець безпосередньо біля кореневої зони, уникаючи потрапляння води на листя та стебла.

Розпушування під час поливу. Після поливу рекомендується розпушити ґрунт навколо кущів перцю, щоб забезпечити доступ повітря до коріння. Це допоможе покращити процес водопостачання та засвоєння поживних речовин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні