Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДачаМурахи на ділянці: розправтеся з ними раз і назавжди – захистіть свій...

Мурахи на ділянці: розправтеся з ними раз і назавжди – захистіть свій урожай

Этот материал также доступен на русском языке
Наявність мурах на городі може вкрай негативно позначитися на врожаї. Тому важливо вчасно захистити рослини від шкідників.

Хоча мурахи і поїдають гусениць, які згубно впливають на врожай, а також удобрюють ґрунт фосфором і калієм, шкоди від них все ж таки більше, ніж користі. Зокрема, мурахи можуть під’їдати розсаду та саджанці плодових культур, розносити грибкові захворювання та насіння бур’янів. Тому для збереження свого врожаю потрібно заздалегідь подбати про те, щоб злякати цих комах. Розповідаємо найдієвіші методи.

Раніше ми розповідали, як позбутися капустянки.

Як боротися з мурахами на городі

Для боротьби з мурахами можна одразу купити готові кошти у спеціалізованих магазинах. Такі засоби виготовляються на основі двох активних речовин діазинону чи хлорпірифосу. Перший дозволяє захистити рослини протягом трьох тижнів, а другий – до двох місяців. Але варто пам’ятати, що пестициди можуть бути небезпечними для людей і тварин, тому можна віддати перевагу іншим методам боротьби з мурахами.

Народні методи боротьби з мурахами

Народні методи боротьби з мурахами є абсолютно безпечними, але при цьому ефективними. Для знешкодження комах можна використовувати:

1. Оцтову есенцію: 300 мл оцтової кислоти (70%) розбавте 2 літрами теплої води. Полийте розчином місця скупчення мурах. Також можна використовувати звичайний білий оцет (9%), поливаючи їм мурашники у нерозбавленому вигляді.

2. Суміш попелу з вапном та деревною корою. Подрібніть кору дерев у пил, змішайте з попелом і вапном у довільній пропорції і припудріть місця скупчення мурах.

3. Попіл з міцним сольовим розчином. Припудріть землю шаром пічної сажі та рослинного попелу і полийте зверху міцним розчином кухонної солі (5-7 ст. л. на літр окропу).

4. Корицю. Присипте корицею мурашники та доріжки, якими курсують мурахи.

5. Розчин з гасу: 2 ст. л. карболової кислоти, 400 г господарського мила та 10 ст. л. гасу розведіть у 10 л води. Полийте розчином місця концентрації мурах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Максимальна пенсія у 2024 році: який розмір та хто її отримує

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні