Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаДачаНе викидайте ці харчові відходи: вони змусять ваші троянди цвісти пишними шапками...

Не викидайте ці харчові відходи: вони змусять ваші троянди цвісти пишними шапками усе літо

Этот материал также доступен на русском языке
Троянди – це популярна декоративна рослина, яка прикрашає багато садових ділянок. Але щоб троянди пишно і без перерви цвіли усе літо, потрібно забезпечити їм правильний догляд. Досвідчені квітникарі поділилися секретним підживленням, яке творить дива.

Щоб троянди добре цвіли, їм потрібні фосфор і калій. Ці речовини є у багатьох покупних препаратах. Але ефективне добриво можна приготувати самостійно із харчових відходів.

Раніше ми розповідали, як правильно поливати троянди.

Досвідчені дачники для підживлення троянд застосовують кавову гущу та шкірку від бананів. Звичайно, якщо розарій у вас великий, то запастися  цими харчовими відходами буде складно, але для невеличкої клумби назбирати гущавину або шкірку від бананів можна.

Що в кавовій гущі, що в банановій шкірці міститься висока кількість калію, що дуже важливо для цвітіння троянди.

Шкірку від бананів ріжуть на дрібні шматочки і закладають у ґрунт навколо троянди.

До речі, банани, а точніше шкірку, можна збирати протягом осені і зими, сушити її, а потім використовувати для підживлення.

Це саме стосується і кавової гущі. Якщо ви любите зернову каву, то після кожного споживання кави не викидайте гущу, а висушуйте її, а потім проведіть підживлення. Каву також додають у ґрунт. Вона розпушує ґрунт, збагачує його азотом, а також приваблює дощових хробаків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні