Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗабутий метод наших бабусь – як доглядати за волоссям без допомоги дорогої...

Забутий метод наших бабусь – як доглядати за волоссям без допомоги дорогої хімії

Этот материал также доступен на русском языке
Мабуть, про здорове, блискуче волосся мріють усі. Проте погода, стрес, шкідливі способи укладання та навіть харчування можуть погіршити якість волосся. Так волосся стає слабким, сухим, ламким або тьмяним.

Яєчні жовтки використовуються для зміцнення волосся з 11 століття. Можливо, ви й самі були свідками, як ваша бабуся чи мама робила маску для волосся з жовтків.

Які корисні речовини містяться в жовтках

Секрет ефективності цього методу криється в унікальній суміші корисних для волосся вітамінів і поживних речовин, що містяться в курячих жовтках.

Раніше ми писали, який колір лаку візуально зробить ваші руки молодшими.

Зокрема, яєчний жовток містить 26,54 г лецитину – природного зволожувача та емульгатора, який робить волосся м’якшим. Також у них є інші вітаміни, серед яких B5 (біотин) стимулює ріст волосся. Водорозчинний вітамін групи B відомий як пантотенова кислота, його часто включають у засоби для догляду за волоссям через його зволожувальну дію.

Втирання жовтка в шкіру голови зміцнює коріння і фолікули волосся, роблячи його менш схильним до випадіння і ламкості, що сприяє збільшенню його густоти та швидкості росту.

Як зробити жовткову маску для волосся

У жовткову маску можна додати інші корисні для волосся інгредієнти:

  • мед, 
  • авокадо, 
  • пиво, 
  • ефірні олії, 
  • лимон. 

Такі маски краще робити курсом з 10 процедур один або два рази на тиждень. Найкраще використовувати для цих цілей свіжі сільські яйця. Вони мають бути кімнатної температури.

Залежно від довжини волосся потрібно взяти від одного до трьох яєць. Далі робимо наступне:

  1. Відокремлюємо акуратно жовтки від білків. Можна використовувати і яйця цілком, але білок на волоссі дає специфічний запах і до того ж може згорнутися під час змивання гарячою водою. 
  2. Збиваємо жовтки виделкою або вінчиком. Волосся розчісуємо і злегка мочимо. З мокрого волосся маска просто стече.
  3. Наносимо жовткову масу на шкіру голови та волосся руками або пензлем. Масажуємо шкіру, проводячи пальцями між пасмами. 
  4. Збираємо волосся під целофанову шапочку або харчову плівку, щоб жовткова маса не засохла. Зверху можна замотати голову рушником.
  5. Тримаємо маску на волоссі 20-60 хвилин, а потім ретельно змиваємо її прохолодною водою.

Використовувати кондиціонер для волосся після миття голови жовтками не варто. Волосся і без нього буде м’яким і блискучим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Чи будуть надбавки пенсіонерам 65+: до якого віку дають доплату до пенсії (відео)

Чи законно знижують розмір пенсії: які є хитрощі та нюанси під час нарахування (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні