Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з субсидіями після підвищення тарифу на світло – у Мінсоцполітики...

Що буде з субсидіями після підвищення тарифу на світло – у Мінсоцполітики дали відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України 31 травня затвердив новий тариф на електрику, який став істотно вищим. Також в уряді розповіли, чи достатньо у держави коштів на субсидії для тих, хто не може самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги.

Чи вистачить у держави грошей на субсидії

Отже, з 1 червня українцям доведеться платити за електроенергію набагато більше. Тариф буде єдиним для всіх і чинний до 30 квітня 2025 року.

Перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак розповіла виданню Espresso, що в державній скарбниці достатньо грошей на субсидії для домогосподарств, які їх потребують.

“Щодо підвищення тарифів і субсидій хочу всіх заспокоїти, тому що механізм субсидій працює так, що, якщо тариф підвищується, а ви є сім’єю, яка отримує субсидії, то субсидія вам буде перерахована автоматично”, – заявила Марчак.

За її словами, із січня 2023 року механізм виплат субсидії повністю цифралізовано, тобто нарахування здійснюється потужною ІТ-системою, яку використовує ПФУ. У разі підвищення тарифів, субсидії будуть автоматично перераховані за допомогою цієї системи.

Як подати заяву на нарахування субсидії

Дарина Марчак запевнила українців, що якщо будь-яка сім’я через підвищення тарифів не зможе самостійно оплачувати житлово-комунальні послугу, вона може звернутися до Пенсійного фонду, подавши заяву на нарахування субсидії.

“Розроблено зручні інструменти – це так звана спрощена заява на субсидію”, – зазначила вона та нагадала, що подати заяву можна онлайн.

Зробити це можна в особистому кабінеті: 

  • на сайті Дії,
  • на сайті ПФУ. 

“Решту ми зробимо самі, як держава. І ми будемо призначати субсидії всім, хто їх потребує”, – підсумувала чиновниця.

Вас також можуть зацікавити новини:

Чи законно знижують розмір пенсії: які є хитрощі та нюанси під час нарахування (відео)

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні