Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і народні прикмети 31 травня – що цього дня принесе стабільний...

Свята і народні прикмети 31 травня – що цього дня принесе стабільний достаток

Этот материал также доступен на русском языке
31 травня в Україні відзначають Всесвітній день без тютюну і День зварювальника. Православні вшановують пам'ять святого апостола від 70-ти Єрма. Іменини відзначають Роман і Давид. У народному календарі Веремій-бобовник. Цього дня не потрібно розповідати комусь про свої плани і задуми на майбутнє.

31 травня – яке свято відзначають в Україні

31 травня в нашій і багатьох інших країнах відзначають Всесвітній день без тютюну. День присвячений тим, хто вирішив позбутися шкідливої звички, і спонукає інших людей зробити це. Свято стало приводом нагадати курцям про те, що куріння небезпечне для їхнього здоров’я. Щороку близько 6 мільйонів людей помирають від хвороб, пов’язаних із тютюном. Нехай ця подія стане вашим шансом на здорове майбутнє!

Також в останню п’ятницю травня в багатьох країнах світу відзначають День зварювальника. Свято присвячене фахівцям зі зварювання, які повинні мати гарне знання зварювальної техніки та матеріалів, уміти читати технічні креслення і схеми, налаштовувати обладнання, а також дотримуватися всіх вимог з безпеки та охорони праці. Робота зварювальника вимагає високої точності, терпіння, уважності та вміння працювати в колективі. Вітаємо сьогодні всіх зварювальників із професійним святом, нехай ваша праця щедро оплачується, а професія цінується!

Крім того, 31 травня в усьому світі відзначають Міжнародний день подяки бортпровідникам. Свято присвячене всім бортпровідникам, які забезпечують безпеку, турботу, надійність та ефективне обслуговування на відстані десяти тисяч метрів над землею. Вітаємо всіх, хто має відношення до цієї професії. Бажаємо вам легких польотів без перевантажень та поступливих і задоволених клієнтів!

А ще 31 травня в багатьох країнах відзначають Всесвітній день блондинок. ТБ це свято традиційно проводять масові гуляння, демонстрації, конкурси та паради блондинок. Багато хто в цей день намагається якомога голосніше заявити про себе, не тільки як про гарну картинку, а й показати інші свої достоїнства і таланти. 

31 травня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святого апостола від 70-ти Єрма. Відомо, що Єрм спершу був воїном, але потім охрестився і став одним із 70-ти послідовників Ісуса. Він проповідував християнську віру, а згодом став єпископом Філіппополя Фракійського. Святий написав відомий твір “Пастир”. Поряд з іншими вірянами Єрм страждав від гонінь, і за однією з версій, був страчений за свою віру

31 травня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • стригти волосся і нігті – погіршиться здоров’я,
  • лаятися і згадувати старі образи – свою правоту ви не доведете, а стосунки зіпсуються,
  • розповідати комусь про свої плани та задуми на майбутнє – вони не збудуться.

31 травня вважається невдалим днем для важливих справ, великих фінансових угод та інших доленосних починань.

Крім того, народні повір’я не рекомендують цього дня затівати переїзд. Вважається, що зміна житла може спричинити проблеми з грошима і роботою, а також погано позначиться на здоров’ї. 

Також сьогодні не можна купатися у водоймах, рибалити та ходити в ліс. З давніх-давен люди вірять, що в цей час розгулюють русалки та можуть захопити за собою.

31 травня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святого Єрма звертаються з проханнями про зцілення від важких хвороб і сил. Вважається, що святий допомагає вірянам з гідністю виносити випробування, які випали на їхню долю. 

Доброю прикметою цього дня вважається допомогти комусь грошима або їжею та речами – це принесе достаток. 

У день Веремія-бобовника добре садити бобові. Посіяти їх потрібно постаратися до того, як заспіває зозуля, інакше врожаю не бачити.

Власники худоби в це свято шанували коней – їх годували ласощами, розчісували та прикрашали їм квітами гриву, міняли підкови та давали четвергову сіль. Коней оберігали від роботи і не запрягали.

Також в останній день весни дівчата не працювали та присвячували день посиденькам із подругами, де плели вінки, займалися рукоділлям і обговорювали наречених. 

31 травня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • роса ввечері на траві – чекай спеку;
  • дощ іде – буде рясний урожай;
  • зозуля кукує – до гарної погоди влітку;
  • роса швидко висохла – буде дощ;
  • туман вранці сильний – до великого врожаю грибів.

Люди здавна вірять, що ясна погода 31 травня вказує, що такою ж буде погода під час збирання хліба.

31 травня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Борис, Веремій, Христина, Микола, Роман, Пилип, а також Давид, Матрона, Павло, Семен, Фаїна, Федот, Христина, Юлія, Андрій, Денис, Петро, Олександра і Клавдія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Чи будуть надбавки пенсіонерам 65+: до якого віку дають доплату до пенсії (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні