Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДачаГілки будуть ломитися від ягід: використовуйте для підживлення аґрусу два простих напої

Гілки будуть ломитися від ягід: використовуйте для підживлення аґрусу два простих напої

Этот материал также доступен на русском языке
Подбайте про те, щоб урожай агрусу вас порадував. Внесіть правильне підживлення у червні і результат вас приємно здивує!

Отримати великий урожай аґрусу можна, вчасно подбавши про це. Внесіть просте підживлення у червні — і втомитеся збирати ягоди. Розповідаємо, що треба зробити.

Раніше ми розповідали, чим краще підживити смородину.

Вносити підживлення потрібно саме в червні — період активного росту ягід, коли вони найбільше потребують поживних речовин.

Органічне та неорганічне підживлення для аґрусу

Найбільше аґрус потребує фосфору та калії. Тому для його підживлення можна внести під кожен кущ 8-10 г сульфату калію або 10 г суперфосфату, розчинених у воді.

Якщо ви віддаєте перевагу органічним добривам, використовуйте як підживлення для аґрусу попіл: розведіть пів склянки попелу в 5 літрах води і влийте розчин під один кущ.

Два напої для ефективного підживлення аґрусу

Досвідчені садівники також рекомендують як підживлення для аґрусу використовувати два простих напої:

  1. Світле пиво. Розведіть 2 літри пива на 10 літрів води та отриманим розчином проведіть обприскування по листку. Пиво містить калій та інші необхідні для аґрусу поживні речовини, а завдяки полісахаридам у складі створює на поверхні листка тонку плівку, яка знижує кількість вологи, що випаровується. Також запах пива відлякує попелицю.
  2. Кисіль. Цей напій містить крохмаль, завдяки якому аґрус стане більш солодким. Розваріть 250 г крохмалю у трьох літрах води. З отриманого густого киселю зробіть концентрат, розбавивши сім літрами води. Для підживлення аґрусу концентрат потрібно розвести у 10 літрах води. Цього вистачить для підживлення одного куща. Вносити концентрат потрібно після дощу. Якщо ж це робити в суху погоду, потрібно попередньо полити кущ двома літрами чистої води.

Вас також можуть зацікавити новини:

У червні деякі пенсіонери отримають доплату до 3250 гривень

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні