Вівторок, 18 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачний і при цьому дуже простий – готуємо легендарний Пастуший пиріг

Неймовірно смачний і при цьому дуже простий – готуємо легендарний Пастуший пиріг

Этот материал также доступен на русском языке
Пастуший пиріг давно визнаний класикою британської кухні, але люблять його жителі багатьох країн. Цю страву готують дуже просто, водночас вона виходить дуже смачною і ситною.

Пастуший пиріг – інгредієнти

  • фарш яловичий – 400 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • картопля – 6-8 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 0,5-1 шт;
  • масло вершкове – 50 г;
  • лист лавровий – 1 шт;
  • соус томатний – 200-300 мл;
  • сіль – за смаком, 
  • спеції до м’яса – за смаком, 
  • перець чорний мелений – за смаком.

Раніше ми писали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.

Пастуший пиріг – приготування:

  1. Очистити та відварити картоплю. Зробіть із відвареної картоплі пюре, додати трохи вершкового масла і приправити сіллю на свій смак.
  2. Очистити і дрібним кубиком нарізати невелику цибулину. Обсмажити подрібнену цибулю на олії до золотистого кольору. Додати до цибулі томатний соус.
  3. Додати до яловичого фаршу яйце, сіль, чорний перець і улюблені спеції до м’яса. Це можуть бути мелені зіра, коріандр або орегано. Усе добре перемішати.
  4. Додати в протушковану з соусом цибулю трохи води, а потім викласти підготовлений фарш. Обсмажити начинку для пирога доти, доки рідина не випарується.
  5. Сформувати пиріг, виклавши спершу м’ясну начинку, потім – крупно натертий сир, а зверху – пюре з картоплі.
  6. Випікати пиріг у розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом приблизно 20-25 хвилин.
  7. Прикрасити за бажання пиріг зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Незалежно від місця перебування: до якого віку потрібно оновлювати свої військово-облікові дані (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні