Пастуший пиріг – інгредієнти
- фарш яловичий – 400 г;
- сир твердий – 150 г;
- картопля – 6-8 шт;
- яйце – 1 шт;
- цибуля ріпчаста – 0,5-1 шт;
- масло вершкове – 50 г;
- лист лавровий – 1 шт;
- соус томатний – 200-300 мл;
- сіль – за смаком,
- спеції до м’яса – за смаком,
- перець чорний мелений – за смаком.
Раніше ми писали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.
Пастуший пиріг – приготування:
- Очистити та відварити картоплю. Зробіть із відвареної картоплі пюре, додати трохи вершкового масла і приправити сіллю на свій смак.
- Очистити і дрібним кубиком нарізати невелику цибулину. Обсмажити подрібнену цибулю на олії до золотистого кольору. Додати до цибулі томатний соус.
- Додати до яловичого фаршу яйце, сіль, чорний перець і улюблені спеції до м’яса. Це можуть бути мелені зіра, коріандр або орегано. Усе добре перемішати.
- Додати в протушковану з соусом цибулю трохи води, а потім викласти підготовлений фарш. Обсмажити начинку для пирога доти, доки рідина не випарується.
- Сформувати пиріг, виклавши спершу м’ясну начинку, потім – крупно натертий сир, а зверху – пюре з картоплі.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 ⁰С духовці протягом приблизно 20-25 хвилин.
- Прикрасити за бажання пиріг зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)