Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЗ чого насправді виготовляють кукурудзяні палички – для багатьох це буде несподіванкою

З чого насправді виготовляють кукурудзяні палички – для багатьох це буде несподіванкою

Этот материал также доступен на русском языке
Кукурудзяні палички – один із улюблених з дитинства десертів і перекусів. Зазвичай це одні з перших ласощів, які дають малюкам, адже їхня текстура забезпечує легке пережовування. Але чи справді вони виготовлені з кукурудзи і чи безпечні для вживання, особливо дітям?

Як виникли кукурудзяні палички?

Як і багато цікавих рецептів, спосіб виготовлення кукурудзяних паличок з’явився випадково. Події відбувалися в 90-х роках XIX століття в санаторії «Батл-Крик» в штаті Мічиган. Його власники, лікар Келлог і його брат Вілл Кіт Келлог, використовували поживні страви з кукурудзяної крупи та борошна у меню закладу. Одного разу страва не вдалася. Чи то борошно зіпсувалося, чи кухарі не дотрималися  технології. Але замішане тісто взялося грудочками і не годилося для подальшої роботи. Брати вирішили не викидати продукти, а підсмажити маленькі шматочки тіста. На загальне здивування, пластівці вийшли хрумкими, деякі мали повітряну консистенцію. Їх охоче їли з молоком пацієнти закладу. Згодом брати Келлоги додали цукор – вийшов чудовий десерт.

Від пластівців до паличок

Кукурудзяні палички — харчовий продукт, який є ні чим іншим, як висушеною піною, виготовленою з кукурудзяної крупи. Перехід від пластівців до паличок відбувся у другій половині ХХ століття. Тоді активно почали використовувати екструзію у харчовій промисловості. Йдеться про такий спосіб отримання виробів, коли матеріал продавлюють крізь формувальний отвір. В Україні виробництво кукурудзяних паличок вперше було організовано в 1963 році на Дніпропетровському комбінаті харчових концентратів.

Чи можна дітям кукурудзяні палички

Попри те, що палички виготовляють із корисних злаків – зерен кукурудзи – слід бути обережними, коли обираєте цей продукт для дітей. Адже через велику кількість процесів обробки у кінцевому продукті залишається велика кількість крохмалю і цукру. Тоді як важливі вітаміни та мікроелементи майже повністю втрачаються. А на заміну їм приходять консерванти та підсилювачі смаку. Тому радимо уважно читати склад на етикетці та не перевищувати рекомендовані дози десерту для дітей.

Читайте також: Як правильно приймати таблетки від тиску.

Джерело: ТСН

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні