Але щоб тісто вийшло, потрібно вибрати правильний кефір і замісити хороше тісто.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з цибулею.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру (3,2%);
- 2 столові ложки сметани;
- 1 куряче яйце (жовток);
- 1 столова ложка олії;
- 400 г борошна;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 столова ложка цукру.
Приготування:
Перш за все варто відзначити, що кефір краще брати трохи прострочений, хоча б на 5 днів, тобто якщо у вас в холодильнику залишилося трохи кефіру і термін придатності його вже минув, то він ідеально підійде для пиріжків.
Не забуваємо про сіль і цукор, вони обов’язково повинні бути в тісті.
Щодо яйця, то в тісто на пиріжки не потрібно кидати все яйце, достатньо 1 жовтка. Вся справа в тому, що білок обтяжує тісто і при жарінні воно стає твердим.
- Візьміть глибоку миску або каструлю і підігрійте кефір до кімнатної температури, додайте сметану і перемішайте до однорідності.
- Всипте цукор і сіль, соду, розмішайте, щоб сода почала працювати.
- Додайте жовток, соняшникову олію та частинами введіть борошно, замісивши еластичне тісто.
- Накрийте тісто плівкою або кухонним рушником і дайте відпочити 15 хвилин.
- І тільки після цього приступайте до формування пиріжків та їх смаження.
- Можна використовувати будь-яку начинку – капусту, яйця із зеленню, картопляне пюре, яблука.