Що може стати причиною гіркоти? Всі ми знаємо, що баклажани, а саме велика частина сортів, має незначну гірчинку, яка швидко видаляється за допомогою солі. Також селекціонери створили сорти, які зовсім не гірчать. Але неправильний догляд може спричинити гіркоту, яку складно видалити навіть перевіреними трюками.
Раніше ми розповідали, як виростити великі баклажани.
Серед причин неправильний полив, різкі перепади температур та пізнє збирання.
Що стосується неправильного поливу, то це відбувається у посушливе літо. Але небезпечний і надмірний полив.
Досвідчені овочівники радять під один кущ виливати щонайменше 2 л води.
Що стосується теплиці, то тут потрібно більше води – під кущ потрібно виливати не менше 4-6 л води. Це пояснюється тим, що в теплиці крім поливу немає більше жодної вологи, а при вирощуванні у відкритому ґрунті є можливість додаткової вологозарядки за рахунок дощів.
Негативно на смак баклажанів, та й на їхнє здоров’я впливає перепад температур, тому якщо прогнозуються заморозки або різке зниження температури, краще кущі вкрити агроволокном або іншим матеріалом.
Щодо пізнього прибирання, то чим довше баклажани висять на кущі, тим більша ймовірність появи гіркоти.
Знайте, що овочі, що перезріли, завжди гірчать.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…