Неділя, 29 Вересня, 2024
ГоловнаДачаБагато дачників роблять неправильно: як потрібно поливати троянди, щоб вони були усипані...

Багато дачників роблять неправильно: як потрібно поливати троянди, щоб вони були усипані бутонами

Этот материал также доступен на русском языке
Для отримання пишного та красивого цвітіння троянди потребують правильного догляду, серед якого основне місце приділяється поливам. Як правильно поливати троянди? На жаль, не всі квітникарі знають відповідь на це питання. Спробуємо розібратися разом із вами.

Вибираємо час для поливу троянд

Щоб ваші троянди пишно цвіли, потрібно правильно вибрати час поливу.

Раніше ми розповідали, що треба додати у воду під час поливу троянд.

Троянди найкраще поливати вранці чи ввечері, коли сонце не дуже активно. Це дозволить воді вбиратися краще і не випаровуватись дуже швидко. Поливати троянди в спеку не рекомендується, оскільки це може призвести до опіків на пелюстках та листі.

Як часто поливати троянди

Частота поливу троянд залежить від кліматичних умов та типу ґрунту. У середньому троянди потрібно поливати 1-2 рази на тиждень протягом сухого періоду, а під час дощової погоди можна зменшити кількість поливів.

Краще не переливати троянди

Кількість води, яка необхідна трояндам, залежить від їх віку, розміру та фази розвитку. Дорослі рослини потрібно поливати більш рясно, ніж молоді саджанці. В середньому, на одну велику рослину потрібно близько 5-10 літрів води за один раз.

Але не переборщіть з поливом, надмірна вологість трояндам не подобається, вони можуть почати хворіти і погіршиться цвітіння.

Найкраще поливати троянди під корінь, уникаючи попадання води на листя та квіти. Це допоможе запобігти розвитку грибкових захворювань та гнилі. Використовуйте лійку або шланг з м’яким розпилювачем для рівномірного розподілу води.

Який полив найефективніший

Найефективнішим є глибокий полив. Головне завдання – оросити землю навколо коріння троянд так, щоб вода проникала глибоко в ґрунт і досягла найвіддаленішого коріння.

Після поливу можна додати  добрива, щоб підтримати їх зростання та цвітіння. Використовуйте спеціальні добрива для троянд відповідно до інструкції на упаковці.

Правильно організований процес поливу допоможе вам зберегти ваші троянди здоровими та красивими протягом усього сезону. Дотримуйтесь цих порад, і ваші троянди будуть вас радувати своїми квітами та ароматом!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні