Пенсіонерка Валентина Кондратюк із Вінницької області поділилася рецептом варення із молодих соснових шишок. Жінка розповідає, що готує цей десерт щороку, адже він чудово допомагає при хворобах горла.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріг з варення.
Насамперед потрібно зібрати соснові шишки. Вони повинні бути молоді та невеликого розміру, до 4 см завдовжки. Зривайте лише зелені шишки. Чи підходять вони для лікувального варення, можна перевірити за допомогою великої голки: якщо вона проколює шишку, значить зібраний матеріал годиться.
Помийте шишки і перекладіть у посудину, в якій варитимете. Додайте цукру з розрахунку 2:1 (на літрову банку шишок – пів літрової банки цукру). Залийте шишки з цукром холодною водою так, аби вона повністю їх покрила. Варіть на повільному вогні в три етапи: кип’ятіть шишки по 15 хвилин і давайте охолонути. Потім повторюйте процедуру. За потреби – знімайте піну. Коли шишки втретє проварите 15 хвилин, розлийте варення у стерилізовані банки і закрийте кришками. Охолодіть і помістіть у темне прохолодне приміщення на зберігання.
Найкраще використовувати маленькі баночки з кришками твіст. Їх зручно відкривати восени чи взимку, коли в сім’ї хтось захворіє. Одна столова ложка такого сиропу 3-4 рази у день зменшить запалення і біль у горлі. Шишки з такого варення в їжу не вживають.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…