Понеділок, 24 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ яку воду опускати картоплю при варінні – у гарячу чи холодну:...

У яку воду опускати картоплю при варінні – у гарячу чи холодну: для багатьох це буде відкриттям

Этот материал также доступен на русском языке
З картоплі можна приготувати безліч смачних страв, але багато господинь досі точно не знають, в яку воду при варінні потрібно опускати бульби - холодну або гарячу. Спробуємо розібратися разом із вами.

Отже, не секрет, що більшість із нас вважає, що варить картоплю за всіма правилами. Спочатку бульби потрібно промити, очистити від шкірки, знову промити і відправити в каструлю з холодною водою на плиту. Але, як виявилось, це неправильно.

Раніше ми розповідали, як виростити картоплю з кулак.

Досвідчені господині радять відправляти картоплю виключно у гарячу воду. Тобто потрібно дочекатися, поки злегка підсолена вода в каструлі закипить і тільки потім відправляти в неї картоплю.

Пояснюється це досить просто. Вся справа в тому, що якщо картоплю відразу відправляти в гарячу воду, є можливість зберегти якнайбільше корисних речовин у бульбах. Картопля – це джерело калію, фосфору, кальцію, заліза, вітамінів групи В, А, С та ін. Також при такому способі варіння вона не втрачає крохмаль, що робить її смачнішою.

Овоч, який пережив різкий температурний перепад, не буде рідким, а вийде розсипчастим. Така картопля ідеально підійде для пюре або просто для заправки маслом та зеленню.

А ось, якщо при приготуванні опускати картоплю спочатку в холодну воду, то вона швидше втрачає свої вітаміни і користь для нашого організму.

Не варто варити картоплю на сильному вогні, краще вибрати середній вогонь, щоб вона сильно не розварилася.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні