Новини

Обов’язково робіть це з кухонною губкою, інакше матимете проблеми зі здоров’ям

Уже після першого миття посуду кухонна губка здатна накопичувати та розмножувати шкідливі бактерії. Кожного разу, коли миємо чергову тарілку, чашку чи сковорідку, ми власними руками розповсюджуємо шкідливі мікроорганізми у своєму домі.

Замінювати кухонну губку радять через кожен тиждень-два.

Але навіть протягом цього часу на ній, у теплому вологому середовищі, дуже комфортно почуваються і розмножуються патогени.

Різні дослідження нарахували їх від кількох сотень до кількох мільйонів одиниць на одній губці. І миючий засіб бактерії не спиняє. Тому варто регулярно проводити для своєї кухонної помічниці одну з простих процедур очищення.

Очищуємо губку в мікрохвильовці

Перевірте, чи ваша кухонна губка не має у своєму складі металевих частинок. Якщо такі є, то цей спосіб не підійде, адже може пошкодити мікрохвильову піч.

Очищену від залишків їжі і зволожену губку покладіть у тарілку чи контейнер, які підходять для використання в мікрохвильовці. Прогрійте протягом 1 хвилини на найбільшій потужності. Пара, яка утвориться при високій температурі, знищить переважну більшість бактерій і грибів. Після процедури губка стане практично сухою, проте залишатиметься гарячою. Тому діставати її слід обережно, аби не отримати опіків.

Таким способом можна дезінфікувати і банні мочалки. Лише варто збільшити час перебування у мікрохвильовці відповідно до їхнього розміру.

Купання в посудомийці

Візьміть собі за правило разом із брудним посудом класти в посудомийну машину і губку. Проте ефективним таке очищення буде, якщо обираєте режим з високою температурою та сушінням. Якщо ж звикли мити посуд при 30 градусах, то така процедура може навпаки організувати чудовий мікроклімат для шкідливих організмів, які вже поселилися на кухонній губці.

Очищення кухонної губки оцтом

Звичайний столовий оцет також здатен успішно очистити губку. Достатньо 5 хвилин занурення кухонної помічниці у водний розчин оцтової кислоти, який ми звикли використовувати в кулінарії в якості підкислювача і консерванта. Після цього губку слід добре промити у чистій воді і дати висохнути.

Відбілювач знищить усі бактерії

Хлорний відбілювач, знайомий як «Білизна», дезінфікує і видаляє цвіль. Тому він також підходить для очищення кухонної губки.

Проте зважаючи на високу концентрацію розчину, його слід розводити гарячою водою у пропорції 1:10. Працювати з таким засобом потрібно обов’язково в захисних рукавичках, а також слідкувати, щоб жодна крапля не потрапила на продукти харчування.

Занурити губку у розчин хлорного відбілювача потрібно на 15 хвилин. Після цього промити у великій кількості чистої води та просушити.

Якщо користуватися одним із таким способів очищувати кухонну губку кожного вечора, то ваша помічниця прослужить довше, матиме більш охайний вигляд, а головне перестане бути «домівкою» бактерій і плісняви.

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48
  • Статті

Почався сезон кліщів: що робити при укусі і чи здавати комаху на аналіз

Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…

19/05/2024 16:53
  • Статті

Смачні традиції: що таке хумус і як його їдять – готуємо самі

Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…

19/05/2024 15:59
  • Статті

Якщо нові зуби вам не по кишені, перевірте список пільговиків: хто має право на безкоштовне протезування

Для того щоб розуміти, чи можете ви отримати безоплатне зубопротезування, необхідно ознайомитися з чинним законодавством.…

19/05/2024 14:51