Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на заварному тісті.
Інгредієнти:
- Тепла вода – 200 мл;
- Борошно – 2,5 склянки;
- Рослинна олія – 3 столові ложки;
- Дріжджі сухі – 1-1,5 чайної ложки;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Сіль – 1 чайна ложка.
Для начинки:
- Фарш – 500 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль та спеції – за смаком.
Приготування:
- У велику миску влийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і трохи борошна, добре розмішайте.
- Залишіть на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Просійте борошно із сіллю і частинами вводьте в дріжджову суміш, влийте олію і замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
- Накрийте миску з тістом і залиште на 60 хвилин у теплому місці.
- Для начинки потрібно взяти фарш, додати до нього подрібнений часник і цибулю, посолити, додати спеції та перемішати.
- Поділіть тісто на рівні частини, з такої кількості має вийти 12-14 біляшів. Розкотіть кожен коржик і в центр покладіть фарш, защипніть краї.
- Обсмажуйте біляші на попередньо розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до рум’яної скоринки.