Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаДачаНезвичайне застосування олії в плодовому саду: ваші дерева вам точно скажуть «спасибі»

Незвичайне застосування олії в плодовому саду: ваші дерева вам точно скажуть «спасибі»

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен садівник знає, як складно боротися із шкідниками у плодовому саду. Але є один хитрий спосіб, який допоможе зупинити заселення саду шкідливими комахами.

Так, з появою молодих пагонів попелиця не змушує на себе довго чекати. А якщо її немає, то попелицю на собі принесуть садові мурахи з інших рослин.

Раніше ми розповідали, навіщо розумні садівники вішають на дерева пакет з водою.

З мурахами та попелицею часом буває складно боротися без хімії, тому дуже дієвим способом є встановлення ловчих поясів на стовбури дерев. Один із способів – ловчий пояс, зроблений зі смужок старої майки або футболки, які перед намотуванням на стовбур рясно просочують нерафінованою олією.

Чим ароматніша олія, тим краще відлякуючий ефект. Через таку жирну ароматну перешкоду мурахи не пройдуть. У міру підсихання додайте олію на тканину.

Якщо немає можливості часто перевіряти ловчий пояс, можна зробити для нього своєрідну спідницю-парасольку. Обмотайте стовбур кількома шарами поліетиленової плівки, низ плівки щільно обв’яжіть смужками тканини, просоченої олією. Потім виверніть верхню частину плівки навпроти вниз, щоб вона прикривала ловчий пояс від сонця і опадів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні