Раніше ми розповідали, як приготувати суфле з ягід.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 4 жовтки;
- 50 г цукрової пудри;
- 50 г вершкового масла;
- 80 г борошна;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
Для суфле:
- 100 г вершкового масла;
- 150 г згущеного молока;
- 4 білки яєць;
- 150 г цукру (+75 г для сиропу);
- дрібка лимонної кислоти;
- 15 г желатину (50 мл води);
Для глазурі:
- 3 столові ложки какао-порошку;
- 120 г цукру;
- 200 мл молока;
- 7 г желатину.
Приготування:
Для приготування торта всі продукти повинні бути кімнатної температури.
- Відокремте жовтки від білків. Важливо, щоб у білки не потрапила жодного грама жовтків. Білки відставте, а в жовтки додайте розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру, масу блендером потрібно збити до пишності. Додайте борошно, розпушувач і пакетик ванільного цукру, все ретельно розмішайте лопаткою або ложкою.
- Візьміть форму для випікання діаметром 20 см, вистеліть її пергаментом і викладіть тісто.
- Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 20-25 хвилин.
- Для суфле в миску відправте розм’якшене масло, до нього додайте згущене молоко. Міксером збийте масу до світлого стану.
- Замочіть желатин у невеликій кількості води та залиште набухати.
- В окремому посуді збийте яєчні білки до густої білої піни, додайте 150 г цукру. Щоб отримати ще більш щільну білу масу в білки, можна додати дрібку лимонної кислоти.
- Приготуйте сироп з 75 г цукру і такої ж кількості води, уварюйте до тих пір, поки сироп трохи не загусне, він повинен цівкою стікати з ложки. На це піде близько 5 хвилин. Влийте сироп у білки та продовжуйте збивати.
- Поставте желатин на вогонь, щоб він розтопився і теж тонким струмком введіть його в білкову масу і добре збийте. Суфле готове.
- Отримане суфле залийте в заздалегідь підготовлену форму з коржем тіста на дні і залиште в холодильнику до повного застигання.
- Приготуйте глазур. До 7 грамів желатину влийте трохи молока та розмішайте масу.
- З’єднайте в мисці цукор та какао, перемішайте, додайте молоко, і знову все перемішайте. Перелийте глазур у каструльку і поставте на вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зробіть вогонь менше та проваріть глазур до загусання. У гарячу глазур додайте набряклий желатин і розмішайте до його розчинення. Глазур має охолонути до кімнатної температури.
- Вийміть торт із форми і вилийте на нього глазур, рівномірно розподіливши її по всьому торту.
- Торт приберіть у холодильник на 10-15 хвилин, після чого можна насолоджуватися смачним, легким та повітряним десертом.