Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 9 квітня – що сьогодні потрібно зробити, щоб ґрунтовно...

Свята та прикмети 9 квітня – що сьогодні потрібно зробити, щоб ґрунтовно зміцнити здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
прикмети, заборони, церковні свята, свята, іменини, традиції, 9 квітня в Україні відзначають Всесвітній день антикваріату. Православні шанують пам'ять святого мученика Євпсихія та преподобномученика Вадима архімандрита та семи його учнів. Іменини зазначає Вадим. У народному Вадим Ключник. Цього дня не треба довго спати.

9 квітня – яке свято відзначають в Україні

9 квітня у нашій та інших країнах відзначають Всесвітній день антикваріату, присвячений старовинним та цінним предметам. Такі унікальні історичні артефакти не лише надають унікальний погляд на минуле, а і є невіддільною частиною культурної спадщини людства. Свято є не лише приводом відзначити красу та унікальність старовинних речей, а й можливість наголосити на важливості їх збереження для майбутніх поколінь.

Також 9 квітня відзначають багато жителів планети відзначають День єдинорога, який є найпопулярнішою міфічною істотою в історії та вважається символом щастя, чистоти, пишноти та чарівництва. Свято було створено, щоб допомогти дорослим згадати, наскільки веселішим може бути життя, якщо ми іноді дозволяємо собі трохи чаклунства. А найкращим та ідеальним способом відсвяткувати цей день буде перегляд гарного фантастичного фільму, бажано, звичайно з єдинорогами!

9 квітня – яке церковне свято 2024

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святого мученика Євпсихія та преподобномученика Вадима архімандрита та семи його учнів.

Святий Євпсихій народився у знатній родині, виховувався у християнських традиціях та одружився з християнкою. Під час його весілля язичники влаштували жертвопринесення богині Фортуні у її храмі. Тоді Євпсихій зібрав народ і зруйнував цей храм, а потім роздав усе своє майно і приготувався чекати на своє покарання.

Імператор Юліан покарав все місто і позбавив його назви Кесарія. Жителів обклали тяжкою даниною, а самого Євпсихія катували, після чого він загинув мученицькою смертю. Мощі святого мали чудодійну силу і зцілювали людей.

Преподобномученик Вадим збудував монастир і жив там як чернець. За часів гонінь на християн святого та семеро його учнів схопили та вимагали зрадити віру. Один із них, князь Нірсан, не витримав і зрікся Христа. Йому обіцяли свободу замість того, що він стратить Вадима. Князь виконав вимогу, але не зміг з цим жити та відразу наклав на себе руки. Учні Вадима вийшли із в’язниці після смерті правителя.

9 квітня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • сваритися та сперечатися з рідними – помиритися буде важко,
  • заздрити – на вас перейдуть проблеми та тривоги людини, якій заздрите,
  • довго спати – можна проспати своє щастя.

Також у цей день потрібно дбайливо поводитися з водою, оскільки вважається, що якщо пролити її, то можна спричинити лихо.

9 квітня вважається невдалим днем для рукоділля, прибирання, ремонту, дрібної та копіткої роботи.

Цього дня слід прислухатися до власної інтуїції та голосу. Не слід поспішати з висновками або приймати необдумані рішення.

Триває Великий піст 2024, тим, хто постить, дозволяється гаряча їжа без олії.

9 квітня – що заведено робити в цей день

Цього дня до святих звертаються з проханнями про звільнення від гордині та користі та набуття душевної стійкості. Святий Вадим є небесним покровителем тих, хто має це ім’я.

За народною традицією цього дня чистять джерела (ключі), звідси й назва дня – Вадим Ключник. Вважається, що якщо вмитися та напитися джерельної води, можна ґрунтовно зміцнити здоров’я.

9 квітня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • ще не встановилася тепла погода – влітку буде посуха;
  • кульбаба зацвіла – прийшла справжня весна;
  • у берези багато соку – літо буде дощовим та прохолодним;
  • у гніздах яєць менше від звичайного – до неврожайного року;
  • схід сонця має світлий відблиск – найближчими днями дощу не буде.

9 квітня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначає Вадим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні