Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 8 квітня – що сьогодні не можна робити, щоб...

Свята та прикмети 8 квітня – що сьогодні не можна робити, щоб не накликати на себе нещастя

Этот материал также доступен на русском языке
8 квітня в усьому світі святкують Міжнародний день буддизму. Православні вшановують пам'ять святих апостолів Іродіона, Агава, Асинкрита, Руфа, Флегонта, Єрма та інших, обраних Спасителем і посланих на проповідь. Іменини відзначають Родіон і Сусанна. Цього дня не потрібно обговорювати грошові питання і ділитися планами про покупки.

8 квітня – яке свято відзначають в Україні

8 квітня в усьому світі святкують Міжнародний день буддизму. Дата свята була обрана на честь дня народження Будди Шак’ямуні, який став засновником цього вчення. У Японії свято називається “Фестиваль квітів”. 

Ще 8 квітня в багатьох країнах відзначають Міжнародний день циган або Міжнародний день ромів. Свято вшановує культуру цього народу і підвищує обізнаність про проблеми, з якими стикаються роми. Усі охочі 8 квітня мають можливість ближче познайомитися зі звичаями та традиціями ромів, з їхньою дуже колоритною, життєрадісною, яскравою, самобутньою культурою і постаратися глибше зрозуміти їхню історію. 

Також 8 квітня мільйони людей по всьому світу відзначають Свято куражу, яке наповнює життя енергією і бадьорістю. За традицією цього дня люди збираються разом, щоб підтримувати один одного в прояві сили духу, відваги та оптимізму. Символами свята є яскраві кольори та прикраси, що світяться. Свято стало символом весняного піднесення духу і святкування життя у всіх його проявах. 

Крім того, у багатьох країнах 8 квітня відзначають Міжнародний день фен-шуй. Це система, яка вивчає відносини між видимим і невидимим світом для досягнення позитивного впливу простору на людей. Фен-шуй – це стародавня наука про те, як жити в гармонії зі світом, а гармонія – це насамперед рівноцінний обмін енергіями між природою і людиною. 

8 квітня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святих апостолів Іродіона, Агава, Асінкрита, Руфа, Флегонта, Єрма та інших, обраних Спасителем і посланих на проповідь.

Святий Іродіон був одним із 70 апостолів, обраних для проповідування. Він навернув до християнства багатьох язичників та юдеїв. Одного разу вони напали на єпископа, побили його і вдарили ножем, але апостол залишився неушкодженим і продовжив проповідь разом із Петром. Коли апостола Петра розіп’яли, тоді ж стратили й Іродіона. 

Святий Агав проповідував у різних країнах і багатьох навернув до християнства. Руф був єпископом у грецькому місті Фіви, Асінкріт – у Гірканії, Флегонт – у Марафоні (Фракія), Єрм – у Далматії. Усі апостоли за служіння Христу перенесли великі страждання і померли мученицькою смертю.

8 квітня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • ходити в старому і брудному одязі – краще одягніть новий,
  • викидати залишки їжі – краще віддати їх бездомним тваринам,
  • позичати цукор, сіль і сірники – до неприємностей,

Цей день вважається невдалим для подорожей і далеких поїздок.

Не варто також обговорювати грошові питання, ділитися планами про покупки та розкривати подробиці про свої доходи.

Не рекомендується сьогодні робити прибирання, ходити на риболовлю чи полювання і будувати далекосяжні плани – всі ці справи не заладяться.

Триває Великий піст 2024: тим, хто поститься, заборонено гарячу їжу з маслом, покладено сухоїдіння.

8 квітня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святих звертаються з проханнями про допомогу в ухваленні вірного рішення, здобутті розради та спокою, зміцнення віри та сил, щоб не впасти духом. 

День вважається вельми сприятливим для примирення. Також сьогодні потрібно допомогти тим, хто потребує і подати милостиню.

Вважається, якщо цього дня дати якусь обіцянку, то волею-неволею її неодмінно виконаєш.

За давнім повір’ям, якщо цього дня гарно й акуратно вдягнутися, то будеш щасливим увесь рік.

8 квітня вважається вдалим днем для весілля і вінчання, а також для хрещення дитини, вважається, що малюк отримає небесне благословення. 

Однак настійно не рекомендується в цей день займатися рукоділлям.

8 квітня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • туман вранці по землі стелиться – до травня дощів не буде;
  • день ясний і світлий – до впевненого приходу тепла;
  • дощ іде – до гарного врожаю зернових.

Наші пращури помітили, що цього дня наші пращури помітили, що цього дня буває гарна погода.

8 квітня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Марфа, Родіон і Сусанна.

Вас також можуть зацікавити новини:

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Чому пенсіонери обурені індексацією – розбір конкретних прикладів (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні