П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРибні котлети по-одеськи - три в одному: економічно, пісно і дуже смачно

Рибні котлети по-одеськи – три в одному: економічно, пісно і дуже смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Котлети зовсім необов'язково мають бути з м'яса. Кулінарний шедевр можна створити також із риби. Особливо цінним цей рецепт стає під час посту. А вже про те, що ви не помилитеся у виборі рецепту, каже сама назва – в Одесі несмачно готувати не вміють.

Рибні котлети по-одеськи

Інгредієнти

«Товстолобик – 2 кілограми, цибуля – 200 грамів, батон білий (можна солодку булочку) – 100 грамів, яйця – 1 штука, морква – 1 штука, буряк – 1 штука, цукор – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 40 мілілітрів, лавровий лист – 2 штуки, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Рибу почистити, випатрати, розрізати вздовж по хребту і з кожної половини тушки вирізати філе.
  • Цибулю почистити, помити, нарізати і обсмажити в олії на сковороді, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
  • Двічі пропустити через м’ясорубку філе риби, а також смажену цибулю і батон або солодку булочку (на ваш смак), попередньо вимочену у холодній воді та віджату.
  • Додати у фарш яйце, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати.
  • Моркву та буряк почистити, помити і нарізати кружальцями.
  • Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин помити і викласти на дно широкої каструлі, а зверху розкласти моркву і буряк.
  • Мокрими руками сформувати довгасті тефтелі й викласти на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
  • Обережно по стінці каструлі, щоб не розмити тефтелі, налити воду так, щоб вона повністю покрила рибу.
  • Посолити і поперчити за смаком, додати цукор і поставити на плиту.
  • Довести до кипіння і вогонь зменшити до мінімуму, риба має томитися.
  • За годину додати лавровий лист і налити ще 300 мілілітрів води.

Людмила Іванівна, м. Одеса»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні