Рибні котлети по-одеськи
Інгредієнти
«Товстолобик – 2 кілограми, цибуля – 200 грамів, батон білий (можна солодку булочку) – 100 грамів, яйця – 1 штука, морква – 1 штука, буряк – 1 штука, цукор – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 40 мілілітрів, лавровий лист – 2 штуки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Рибу почистити, випатрати, розрізати вздовж по хребту і з кожної половини тушки вирізати філе.
- Цибулю почистити, помити, нарізати і обсмажити в олії на сковороді, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
- Двічі пропустити через м’ясорубку філе риби, а також смажену цибулю і батон або солодку булочку (на ваш смак), попередньо вимочену у холодній воді та віджату.
- Додати у фарш яйце, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати.
- Моркву та буряк почистити, помити і нарізати кружальцями.
- Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин помити і викласти на дно широкої каструлі, а зверху розкласти моркву і буряк.
- Мокрими руками сформувати довгасті тефтелі й викласти на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
- Обережно по стінці каструлі, щоб не розмити тефтелі, налити воду так, щоб вона повністю покрила рибу.
- Посолити і поперчити за смаком, додати цукор і поставити на плиту.
- Довести до кипіння і вогонь зменшити до мінімуму, риба має томитися.
- За годину додати лавровий лист і налити ще 300 мілілітрів води.
Людмила Іванівна, м. Одеса»