Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля цього десерту не потрібні ні духовка, ні печиво – найпростіший рецепт...

Для цього десерту не потрібні ні духовка, ні печиво – найпростіший рецепт торта «Пломбір»

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі торти потрібно випікати у духовці, є й такі, які при мінімумі зусиль та витрат виходять просто шедевральними. Сьогодні пропонуємо вам приготувати торт, що своїм смаком нагадує морозиво. Усі домашні будуть від нього у захваті.

Через схожість із морозивом цей торт отримав назву «Пломбір».

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

Для крему:

  • Курячі яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сметана (не менше 20% жирності) – 500 г
  • Крахмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло — 50 г

Для коржів:

  • Борошно — 250 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукор — 70 г

Для прикрашення:

  • шоколад (білий або темний) – 100 г

Приготування:

  1. Спершу візьмемося за приготування крему. У невелику каструльку або сотейник вбийте два яйця, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль і збийте всі інгредієнти до однорідної маси.
  2. Додайте сметану та перемішайте все віночком.
  3. Поставте каструльку на середній вогонь і варіть крем до загусання, постійно помішуючи.
  4. Вимкніть вогонь і додайте 50 г вершкового масла, ретельно розмішавши крем. Нехай остигає.
  5. Для приготування коржів, у глибоку миску всипте цукор та борошно. Потім натріть на великій тертці вершкове масло.
  6. Руками перетріть масло з цукром і борошном до утворення крихти.
  7. На суху розігріту сковороду висипте половину крихти і, постійно помішуючи, обсмажте її до золотистого кольору. Так само обсмажуємо і другу половину крихти.
  8. Щоб торт красиво сформувати, потрібно взяти тарілку і поставити на неї формувальне кільце. Боки форми краще змастити олією. А ще краще вистелити форму харчовою плівкою.
  9. Першим шаром буде крихта, другим шаром – крем. Чергуйте шари, доки не зберете весь торт.
  10. Щоб торт добре просочився, його потрібно на кілька годин відправити у холодильник, але краще на ніч.
  11. Вранці дістаньте торт із форми і прикрасьте зверху тертим шоколадом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні