П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт шукають багато господинь: найсмачніше олександрійське тісто для великодніх пасок

Цей рецепт шукають багато господинь: найсмачніше олександрійське тісто для великодніх пасок

Этот материал также доступен на русском языке
Той, хто хоч раз спробував приготувати паски за цим рецептом, захочуть обов'язково його повторити. Саме тісто виходить надзвичайно смачним, здобним та вологим. А ще, така паска довго залишається свіжою і не втрачає своїх смакових якостей.

У чому ж секрет олександрійського тіста – це триваліший процес приготування. Сама опара повинна простояти не менше 8-12 годин, але воно того варте.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску з білим шоколадом.

Інгредієнти:

  • Дріжджі (краще брати свіжі) – 75 г
  • Цукор — 500 г
  • Курячі яйця — 5 шт.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Топлене молоко (можна взяти і звичайне) — 500 мл
  • Розтоплене вершкове масло — 250 г
  • Родзинки — 100 г
  • Сіль — щіпка для гармонізації смаку
  • Борошно — 1,5 кг
  • Ванілін
  • Цедра апельсина (за бажанням)

Приготування:

  1. Візьміть велику миску і розчиніть дріжджі в молоці.
  2. В окремій мисці збийте яйця з цукром, можна віночком, а можна міксером до пишної білої маси.
  3. В яєчну суміш потрібно додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати.
  4. Поєднати дріжджову масу з яєчно-вершковою і перемішати, краще взяти велику ємність, адже маса зростатиме в обсязі.
  5. Накрити посуд харчовою плівкою та залишити на ніч підходити. У холодильник прибирати не потрібно, опара знаходиться у кімнатних умовах.
  6. Вранці можна приступати до замішування тіста.
  7. До опари додати ванілін, сіль, ввести частинами просіяне через сито борошно, перемішати. Додати ізюм і добре перемішати. Якщо є бажання, можна для аромату та кольору додати цедру апельсина.
  8. Тісто вимішувати руками доти, доки воно стане однорідним. Важливо, не забивати його борошном.
  9. Поділити тісто на паски, відправити у форми, накрити їх рушником і нехай підходять 1-1,5 години.
  10. Розігріти духовку до 180 градусів і відправити форми випікатися. Час випікання залежить від розміру форм та становить 25-35 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні