Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВиплатять 10800 гривень на кожного члена сім'ї: відкривається реєстрація на нову грошову...

Виплатять 10800 гривень на кожного члена сім’ї: відкривається реєстрація на нову грошову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї неділі, 31 березня, буде відкрито форму онлайн реєстрації на нову грошову допомогу в сумі 10800 гривень на кожного члена сім'ї. Хто зможе зареєструватися та як це зробити – читайте нижче.

В Естонській раді у справах біженців повідомили про відкриття онлайн реєстрації на програму багатоцільової грошової допомоги.

Раніше ми розповідали, як отримати від благодійного фонду World Vision 3600 гривень допомоги.

Багатоцільова грошова допомога надається найуразливішим категоріям населення для покриття базових потреб, включаючи продукти харчування, засоби гігієни та тимчасове житло.

Хто може отримати грошову допомогу?

Розмір багатоцільової грошової допомоги: 3600 грн на місяць на 1 члена домогосподарства протягом 3 місяців.

Наразі програма доступна домогосподарствам Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей з низьким рівнем доходу, які належать до вразливих категорій та на момент звернення перебувають у зазначених регіонах.

Пріоритетні вразливі групи:

  • Домогосподарства з дітьми, очолювані самотньою матір’ю / самотнім батьком
  • Домогосподарства, у яких жінка виступає єдиним годувальником
  • Домогосподарства з вагітними жінками
  • Домогосподарства з 3 і більше дітей до 18 років
  • Домогосподарства з дітьми віком до 2 років
  • Домогосподарства з особами з інвалідністю 1 або 2 групи
  • Домогосподарства з особами, які мають тяжкі захворювання та потребують дорогого лікування
  • Домогосподарства, що складаються з людей похилого віку (60+)
  • Домогосподарства, в яких повністю або частково зруйновано житло
  • Домогосподарства, члени яких отримали поранення або загинули внаслідок активних бойових дій

Гуманітарна багатоцільова грошова допомога надається на основі індивідуальної оцінки домогосподарств з урахуванням різних соціально-економічних критеріїв та вразливих критеріїв.

Усі уразливості мають бути підтверджені відповідними документами.

Наявність категорії є необхідною умовою для участі у програмі, але не гарантує отримання грошової допомоги.

Рішення про попереднє схвалення приймається на підставі інформації, наданої головним заявником, який представляє домогосподарство у комунікації з командою Естонського ради у справах біженців.

Багатоцільова грошова допомога перераховується на банківський рахунок, вказаний головним заявником.

Кому з українців доступна термінова багатоцільова грошова допомога

Домогосподарства, переміщені, вимушено евакуйовані або безпосередньо постраждалі від обстрілу/ракетного удару в зоні дії програми можуть подати терміновий онлайн запит про надання багатоцільової грошової допомоги.

У такому разі факт настання однієї із зазначених подій має бути підтверджено відповідними документами. Домогосподарства, які отримують аналогічну допомогу від інших гуманітарних організацій, будуть виключені із програми надання допомоги від Естонської ради у справах біженців.

Домогосподарства, які мають на це право, можуть отримувати багатоцільову грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців не частіше ніж один раз на рік.

Винятки: Повторно подати заяву на отримання багатоцільової грошової допомоги можна не раніше, ніж через шість місяців після отримання попередньої виплати, якщо домогосподарство набуло нового статусу вразливості на момент повторного обігу.

Ці правила не поширюються на найбільш уразливі домогосподарства, які стосуються категорій, мають право отримання термінової грошової допомоги.

Куди звертатися для оформлення грошових виплат?

Реєстрацію на отримання грошової допомоги через кол-центр тимчасово припинено.

Це пов’язано з розширенням можливостей команди щодо проведення виїзної фізичної реєстрації у цільових громадах. Команда Естонської ради у справах біженців визначає локації для проведення фізичної реєстрації, які мають високі гуманітарні потреби, у координації з ООН та іншими гуманітарними партнерами.

Інформація про місця реєстрації буде доведена до потерпілого населення через органи місцевої влади на рівні населених пунктів.

Онлайн реєстрація на програму багатоцільової грошової допомоги буде відкрита у неділю 31 березня 2024 року.

Отже, якщо ви перебуваєте в зоні дії програми та маєте особливі обставини (зокрема, раптові та несподівані події, пов’язані з військовими діями, та/або інші підстави, що дають право на отримання термінової допомоги), ви зможете подати онлайн-запит про допомогу :

  • Якщо ви безпосередньо постраждали від надзвичайних подій, пов’язаних із воєнними діями
  • Якщо ваше домогосподарство було переміщене, вимушено евакуйовано або безпосередньо постраждало від обстрілу/ракетного удару, ви можете подати терміновий запит на отримання багатоцільової грошової допомоги тут: https://cutt.ly/yw0piVP6
  • Якщо ви знаходитесь на тимчасово окупованих або нещодавно деокупованих територіях
  • Якщо ви проживаєте на тимчасово окупованих (після 24 лютого 2022 року) або нещодавно деокупованих (не раніше ніж за 2 місяці до дати звернення) територіях, ви можете подати запит на отримання багатоцільової грошової допомоги тут: https://cutt.ly/Lw0pi3tz
  • Якщо Ваше звернення було схвалено, Ви можете перейти до заповнення онлайн-форми.

Щоб почати заповнювати онлайн форму, Вам потрібно ввести свій мобільний телефон. Якщо Ваш мобільний телефон затверджений, Ви можете заповнювати онлайн форму тут: .

Після заповнення онлайн-форми фахівці переглянуть інформацію, яку Ви надали та за необхідності проінформують про необхідність надання додаткової інформації на електронну пошту, вказану в онлайн-формі.

Після фінального підтвердження платіж буде здійснено на Ваш банківський рахунок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні