Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніше згущене молоко в домашніх умовах - перевірений рецепт: у магазині купувати...

Найсмачніше згущене молоко в домашніх умовах – перевірений рецепт: у магазині купувати не будете

Этот материал также доступен на русском языке
Згущене молоко – улюблені ласощі багатьох, але в магазині зараз складно знайти якісне згущене молоко з натуральних інгредієнтів. Тому пропонуємо приготувати смачний та ароматний продукт у домашніх умовах.

Згущене молоко можна використовувати як начинку для тортів та випічки, додавати в каву чи чай, або просто їсти ложкою.

Приготувати згущене молоко самостійно в домашніх умовах досить просто, і для цього вам знадобляться всього два інгредієнти – молоко і цукор.

Раніше ми розповідали, як приготувати найпишніші оладки, які ідеально підійдуть до домашнього згущеного молока.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л;
  • Цукор – 200 г.

Приготування:

Відразу обмовимося, що для приготування згущеного молока, потрібно брати молоко пожирніше, в ідеалі – домашнє, але, якщо таке вам знайти не вдалося, можна додати в молоко зовсім трохи вершкового масла, для підвищення жирності.

Також деякі господині радять додавати щіпку соди, щоби молоко не вийшло крупинками. Втім, якщо молоко у вас свіже, можна обійтися і без соди. Головне, слідувати рецептурі приготування, а вона дуже проста.

  1. Поставте каструлю на повільний вогонь та додайте молоко. Періодично помішуйте, щоб запобігти пригоранню.
  2. Після того, як молоко трохи прогріється, додайте до нього цукор і добре розмішайте, щоб він повністю розчинився. Продовжуйте варити молоко на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  3. Через приблизно 1,5 – 2 години молоко повинне значно зменшитися в обсязі та стати густим та карамельного кольору. Важливо пам’ятати, що згущене молоко ще ущільнюватиметься після остигання, тому не переварюйте його.
  4. Остудіть згущене молоко і перелийте його в скляну банку або інший контейнер. Тримайте його в холодильнику до двох тижнів.

Тепер у вас є смачне домашнє згущене молоко, яке можна використовувати у різних стравах та десертах. Смачного!

Нове на сайті