Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- болгарський перець – 1 шт;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- яйця – 3 шт;
- молоко – 250 мл;
- борошно – 200 г;
- розпушувач тіста – 1 ч.л;
- твердий сир – 150 г;
- сіль, перець до смаку;
- олія.
Приготування:
- Картоплю потрібно очистити та помити. Натерти на тертці для корейської моркви.
- Перекласти картоплю в глибоку миску і залити холодною водою, щоб вона не потемніла.
- Цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками і обсмажити до золотистого кольору на сковороді, додати моркву, яку також потрібно натерти на тертку для моркви корейської. Трохи обсмажити і додати в сковороду перець, нарізаний кубиком. Смажити до готовності овочів.
- Злити воду з картоплі, додати засмажку та дрібно нарізати зелену цибулю.
- У загальну масу додати яйця, борошно, молоко та розпушувач для тіста. Все ретельно перемішати.
- Форму для випічки потрібно застелити пергаментним папером і змастити олією.
- Вилийте картопляну масу на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35-45 хвилин.
- Потім дістаньте лист з запіканкою і зверху посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин.
- Така запіканка стане справжньою окрасою сімейної вечері та навіть святкового столу. Вона ніжна, соковита та ситна.