Смажити млинці можна не тільки на спеціальній млинцевій пательні, допустимо використовувати звичайну пательню з антипригарним покриттям, товстим дном і низькими бортиками.
Раніше ми писали, як приготувати Цвєтаєвський яблучний пиріг зі сметанною заливкою.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно – 200 г,
- цукор – 1 ст.л,
- ½ ч. л. сіль – 0,5 ч. л,
- олія рослинна – 2ст.л,
- молоко – 0,5 л.
Для начинки:
- яблука кисло-солодкі – 3 шт,
- масло вершкове – 50 г, масла;
- цукор – 2 ст.л.
Приготування
- Насипати в місткість борошно, цукор, сіль і перемішати.
- Додати до сухих інгредієнтів половину підготовленого молока і рослинну олію. Перемішати масу вінчиком.
- Налити молоко, що залишилося, і ще раз ретельно перемішати тісто вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Відставити тісто в сторону на 15 хв.
- Розігріти пательню і змастити мінімальною кількістю рослинної олії. За допомогою черпака вилити на сковороду порцію тіста. Рівномірно розподілити його по поверхні, нахиляючи сковороду вгору-вниз.
- Смажити млинець протягом 1–2 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
- Нарізати очищені яблука дрібним кубиком.
- Розтопити на сковороді вершкове масло, додати нарізані яблука і цукор. Перемішати яблучну начинку, накрити кришкою і протушкувати на невеликому вогні протягом 10 хв.
- Викласти на кожен млинець 2–3 столові ложки остиглої яблучної начинки та загорнути налисник.
- Подавати налисники теплими зі сметаною, згущеним молоком, джемом або іншим улюбленим соусом.
Смачного!
Чому пенсіонери обурені індексацією – розбір конкретних прикладів (відео)
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)