Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаУрожай буде рекордний: коли і де посадити часник навесні – від часу...

Урожай буде рекордний: коли і де посадити часник навесні – від часу та місця багато що залежить

Этот материал также доступен на русском языке
Для отримання високих урожаїв ярого часнику необхідно правильно вибрати час його посадки та забезпечити оптимальні умови для росту та розвитку рослини.

Досвідчені овочівники ярий часник висаджують навесні, коли земля вже прогрілася хоча б до +7-9°С. Оптимальний час для посадки – це середина квітня. Пізня посадка може призвести до зменшення врожаю, оскільки часник не встигне набратися необхідних поживних речовин. І рання посадка небезпечна, якщо буде мороз, то часник ярий може пропасти.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати часник для високих урожаїв.

Головні вимоги часнику

Для врожайного зростання часник потребує наступних умов:

  • сонячне місце. Часник любить світле та сонячне місце, тому вибирайте ділянку з гарним освітленням.
  • родючий ґрунт. Часник віддає перевагу пухким, родючим грунтам з нейтральною або слабокислою реакцією. Під час посадки додайте компост або перегній для поліпшення ґрунту.
  • помірний полив. Часник не переносить надмірної вологи, тому поливайте його рівномірно. Важливо не допускати затоплення ділянки.
  • мульчування. Покриваючи грунт шаром мульчі, ви захистите рослини від перегріву, збережете вологу та знизите ризик появи бур’янів.
  • добрива. Раз на 2-3 тижні удобрюйте часник мінеральними добривами, що містять азот, фосфор та калій.

Виконуючи ці рекомендації, можна забезпечити найвищий урожай ярого часнику. Пам’ятайте, що турбота про рослини – запорука успішного та багатого врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні