Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПриймаються заявки на грошову допомогу у сумі 10800 гривень на кожного члена...

Приймаються заявки на грошову допомогу у сумі 10800 гривень на кожного члена сім’ї

Этот материал также доступен на русском языке
По 3600 гривень щомісяця протягом 3 місяців на кожного члена сім'ї – саме стільки може одержати кожен українець. Як оформити грошову виплату і що для цього потрібно – читайте нижче.

Благодійний фонд “Право на захист” проводить реєстрацію внутрішньо переміщених осіб для участі у програмі багатоцільової грошової допомоги. Реєстрація буде проводитись за електронною чергою.

Раніше ми розповідали, як одержати допомогу від Червоного Хреста.

Потрібно заповнити одну анкету на всю сім’ю, на кожного члена окремо заповнювати не потрібно.

Сума допомоги становить 3600 грн у тримісячний період на кожного з членів домогосподарства.

Ви можете подати заявку на грошову допомогу, якщо ваша сім’я не отримувала раніше допомоги від міжнародних організацій, має дохід менше 5400 грн на члена сім’ї, належить до певних категорій та має хоча б один із критеріїв уразливості.

Категорії:

  • переселенці, що перемістилися після 24.02.22
  • люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через воєнні дії від 24.02.2022

Критерії вразливості:

  • сім’я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з літніми (55 років і старше)
  • сім’я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми до 18 років
  • сім’ї з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме такі, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Список не обмежується лише цими критеріями особливих потреб
  • прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження)

Куди звертатися для реєстрації на грошову допомогу?

Для отримання номера в чергу до пункту реєстрації в Києві потрібно заповнити форму, яка відкривається щоп’ятниці о 15:00 у телеграм-каналі за посиланням.

Пункт збору даних працюватиме за адресою: м. Київ, вул. Ярославська, 31 б з 10:00 до 15:00.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні