Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні може зупинитися виробництво важливого продукту – очікується дефіцит

В Україні може зупинитися виробництво важливого продукту – очікується дефіцит

Этот материал также доступен на русском языке
Очікується виникнення значного дефіциту популярного в українців продукту через масове зупинення підприємств, що його випускають.

За даними видання Agricensus, яке посилається на ринкові джерела, власники заводів, що переробляють соняшникове насіння, не виключають зупинення діяльності підприємств. Річ у тім, що падіння експортних обсягів експорту та зниження цін на продукт на світовому ринку, призвели до таких ризиків. Це може спричинити та значний дефіцит соняшникової олії на українському ринку. 

Раніше ми писали, що в Україні злетіла ціна за гектар землі.

Вартість соняшникової олії на світовому ринку впала на приблизно $30-70 до $835-840 доларів за тонну порівняно з минулим місяцем через зниження попиту на продукт в Індії, Китаї та європейських країнах ЄС.

На внутрішньому українському ринку ціни на соняшникову олію стали меншими на 7%, а ціни на насіння – на 24%. 

Виробники з центрального та західного регіонів країни скаржаться на зниження рентабельності виробництва та зростання логістичних витрат. На їхню думку, якщо ситуація не зміниться, виробництво знизить темпи або зупиниться взагалі. Це, своєю чергою, може спричинити дефіцит соняшникової олії в Україні наступного року та скорочення посівних площ соняшнику через неможливість його реалізації.

Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні