Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВночі окупанти запустили по Україні 10 «Шахедів» та 1 ракету – подробиці...

Вночі окупанти запустили по Україні 10 «Шахедів» та 1 ракету – подробиці від Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч проти 22 лютого противник атакував десятьма ударними БпЛА типу «Shahed» з району Приморсько-Ахтарськ (РФ) та протирадіолокаційною ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря.

Вісім безпілотників знищено в межах Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Про це повідомили у Генштабі.

За минулу добу сталося 64 бойові зіткнення. Усього ворог завдав 4 ракетних і 113 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Руйнування та пошкодження отримали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Авіаційні удари отримали Мілове, Ольховатка, Григорівка, Колодязне, Митрофанівка, Петропавлівка Харківської області; Макіївка, Білогорівка Луганської області; Лиман, Свято-Покровське, Сіверськ, Нью-Йорк, Біла Гора, Диліївка, Новопокровське, Новобахмутівка, Бажане, Степове, Семенівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Ластівчине, Тоненьке, Красногорівка, Катеринівка, Антонівка, Парасковіївка, Костянтинів; Роботине, Новоандріївка, Оріхів Запорізької області; Кринки та Чорнобаївка Херсонської області.

Під ворожий артилерійський вогонь потрапило понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ Північ, на Волинському та Поліському напрямках, оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця”, на Куп’янському напрямку, ворог зробив 3 спроби наступу в районах населених пунктів Сіньківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямі противник 6 разів атакував наші підрозділи в районах населених пунктів Терни та Виїмка Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 2 атаки російських окупантів у районах населених пунктів Клищіївка та Майорськ Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 19 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ластівчине, Північне, Першотравневе та Невельське.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Георгіївки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 14 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили атаку супротивника на південь від Золотої Ниви на Донеччині.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили 8 атак противника на захід від Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”, на Херсонському напрямку, Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відображення штурмів російських окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби, противник зробив 4 спроби штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра. У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районам зосередження особового складу та 2 зенітних ракетних комплексах противника. Також, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та 3 розвідувальні БпЛА.

Підрозділами ракетних військ завдано поразки по 5 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 складам ПММ, 3 пунктам управління, 8 артилерійським засобам та 1 станції радіолокації противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні