Після цього рецепту ви полюбите печінку: такої смачної та ніжної раніше ви точно не їли
Навіть той, хто не любить печінку, неодмінно попросить добавки.
Раніше ми розповідали, як правильно вибрати печінку.
Інгредієнти:
- Будь-яка печінка – 700 г;
- Цибуля – 3-4 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Сметана – 4 ст. ложки;
- Вода – 2 ст. ложки;
- Гірчиця – 1 ч. ложка;
- Спеції, сіль та цукор – за смаком.
Приготування:
- Якщо ви готуватимете курячу печінку, то її потрібно просто нарізати на порційні шматочки, а яловичу і свинячу перед нарізкою ще й звільнити від плівки.
- Потім печінку потрібно залити окропом на 3-5 хвилин. Завдяки цій процедурі вона не гірчитиме і втратить свій характерний запах, який багатьом не подобається.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, додаємо щіпку солі та чайну ложку цукру, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і трохи обсмажуємо ще.
- Додаємо печінку, спеції та сіль, тушкуємо під кришкою 3-5 хвилин.
- У цей час готуємо соус. Змішуємо сметану з ложкою гірчиці, додаємо воду, солимо, перемішуємо і виливаємо в сковороду. Ще тушкуємо 10-15 хвилин.