Понеділок, 25 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісля цього рецепту ви полюбите печінку: такої смачної та ніжної раніше ви...

Після цього рецепту ви полюбите печінку: такої смачної та ніжної раніше ви точно не їли

Этот материал также доступен на русском языке
Печінка – улюблений продукт багатьох українців, з неї можна приготувати млинці, торт, паштет, але ми сьогодні ділимося рецептом найсоковитішої та найсмачнішої печінки у соусі.

Після цього рецепту ви полюбите печінку: такої смачної та ніжної раніше ви точно не їли

Навіть той, хто не любить печінку, неодмінно попросить добавки.

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати печінку.

Інгредієнти:

  • Будь-яка печінка – 700 г;
  • Цибуля – 3-4 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сметана – 4 ст. ложки;
  • Вода – 2 ст. ложки;
  • Гірчиця – 1 ч. ложка;
  • Спеції, сіль та цукор – за смаком.

Приготування:

  1. Якщо ви готуватимете курячу печінку, то її потрібно просто нарізати на порційні шматочки, а яловичу і свинячу перед нарізкою ще й звільнити від плівки.
  2. Потім печінку потрібно залити окропом на 3-5 хвилин. Завдяки цій процедурі вона не гірчитиме і втратить свій характерний запах, який багатьом не подобається.
  3. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, додаємо щіпку солі та чайну ложку цукру, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і трохи обсмажуємо ще.
  4. Додаємо печінку, спеції та сіль, тушкуємо під кришкою 3-5 хвилин.
  5. У цей час готуємо соус. Змішуємо сметану з ложкою гірчиці, додаємо воду, солимо, перемішуємо і виливаємо в сковороду. Ще тушкуємо 10-15 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні