Раніше ми розповідали, як приготувати торт Наполеон без випічки.
Інгредієнти:
- 120 г борошна;
- 1 ст. ложка какао;
- 2 ст. ложки цукру;
- 70 г вершкового масла.
Для крему:
- 500 г сметани;
- 70 г цукру;
- 8 г ванільного цукру;
- 10 г желатину;
- 3 ст. ложки води.
Для начинки:
- 80 г волоських горіхів;
- 80 г шоколаду;
- 100 г чорносливу.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, з’єднайте борошно, цукор, какао. Все перемішайте.
- Вершкове масло заздалегідь покладіть у морозилку, щоб його було легко натирати на тертці.
- Обмочуйте його в борошняну масу і натирайте на тертці. З’єднайте всі компоненти і добре протріть руками, щоб вийшла крихта.
- Поставте сковороду на плиту, нагрійте її та викладіть крихту, перемішуючи лопаткою, підсмажте її. На це у вас піде близько 10 хвилин.
- Все, основа для торта готова. Починайте приготування крему.
- Сметану викладіть у глибоку миску, додайте цукор та ванільний цукор. Все перемішайте.
- Для начинки подрібніть волоські горіхи, чорнослив наріжте на маленькі шматочки. Шоколад теж потрібно подрібнити на крихту.
- В окремому посуді змішайте желатин із гарячою водою, важливо, щоб він повністю розчинився.
- Міксером збийте сметану буквально 2 хвилини, влийте желатин і перемішайте.
- В сметанну масу додайте горіхи, чорнослив та шоколад. Перемішайте всі інгредієнти.
- Можна розпочинати формування торта. Найкраще взяти кулінарне кільце.
- На дно насипте половину крихти, зверху сметанний крем і знову крихта. Торт готовий! Нехай години 2-3 постоїть у холодильнику. Після цього можна нарізати на порційні шматочки та подавати до чаю.