Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаГорщик для кімнатних рослин: яким він має бути, щоб вашим квітам було...

Горщик для кімнатних рослин: яким він має бути, щоб вашим квітам було комфортно

Этот материал также доступен на русском языке
Вибираючи горщик для кімнатних рослин, важливо враховувати кілька важливих параметрів, які впливають на оптимальні умови для їхнього росту і здоров'я.

Як правильно вибрати горщик для кімнатних рослин

Автономія

Деякі горщики мають спеціальні вбудовані системи для регулювання вологості ґрунту або зберігання води, для автоматичного поливу рослин, що дає змогу тримати ґрунт відповідно вологим без постійного контролю. Обираючи горщик, пам’ятайте про ці фактори і обирайте такий, що найбільше відповідає потребам вашої кімнатної рослини.

Раніше ми писали, які квіти потрібно обрізати до початку весни.

Об’єм

Горщик має бути настільки великим, щоб забезпечити 

достатній простір для розвитку кореневої системи рослини. Він має бути на 20-30% більшим, ніж об’єм кореневої системи рослини. Горщик повинен мати дренажні отвори на дні, щоб вода могла вільно стікати, запобігаючи перенасиченню ґрунту і гниттю коренів.

Матеріал

Горщики доступні в різних матеріалах, таких як глина, пластик, кераміка і дерево. Виберіть горщик, що відповідає стилю вашого інтер’єру та естетичним вимогам. Він повинен гармоніювати з іншими предметами в кімнаті і не виглядати занадто великим або масивним для розмірів рослини.

Які горщики краще підходять для кімнатних рослин

Глиняні

Добре дихають, допомагають відводити зайву вологу і запобігають перенасиченню ґрунту. Вони також вирізняються довговічністю та надійністю. Такі горщики можуть швидше висихати, тому рослини в них можуть вимагати більше поливу.

Пластикові

Легкі, недорогі та мають хорошу ретенцію вологи, що дає змогу тримати ґрунт вологим тривалий час. Доступні в різних кольорах і варіантах дизайну.

Керамічні

Мають елегантний зовнішній вигляд і продаються в різних кольорах і стилях. Кераміка добре утримує вологу і допомагає підтримувати стабільну температуру ґрунту.

Тканинні 

Легкі, гнучкі та дозволяють рослинам дихати. Такі горщики можна легко мити і прати.

Пенсія у лютому 2023 року: скільки отримають пенсіонери та чи буде підвищення виплат

Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні