Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатВодіїв почали штрафувати за нехтування власною безпекою – штраф до 8500 гривень

Водіїв почали штрафувати за нехтування власною безпекою – штраф до 8500 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Дотримання правил безпечного руху на автошляхах – обов'язок кожного водія. Але трапляються випадки, коли водій легковажно ставиться до своїх обов'язків. У найкращому разі – можна отримати штраф, у найгіршому – потрапити в аварійну ситуацію.

Що має на увазі нехтування власною безпекою? Все досить просто. Це відмова від використання ременів безпеки. Причому під час руху пристебнутим має бути не тільки водій, а й усі пасажири в салоні автомобіля.

Раніше ми розповідали, який штраф можна отримати за непоінформованість.

Водій несе відповідальність за те, щоб кожна людина в транспортному засобі була пристебнута ременем безпеки перед початком поїздки.

Якщо пасажири під час запуску транспортного засобу відмовляються пристібатися ременями безпеки, то згідно з чинним законодавством, авто не може почати рух.

Звісно, є й винятки, коли пасажири можуть не пристібатися. Це стосується людей з обмеженими фізичними можливостями, які перешкоджають використанню ременів безпеки.

Також зовсім недавно могли не пристібатися водії таксі та інструктори з водіння, але нещодавні поправки до правил дорожнього руху скасували ці винятки, тепер застосування ременів безпеки є обов’язковим для всіх.

Важливо, що для безпеки дітей, ріст яких нижче 145 см, обов’язково використання автокрісла.

Якщо під час руху дитина сидить на звичайному пасажирському кріслі, це може спричинити оформлення протоколу про порушення.

Які штрафи передбачені за непристебнутий ремінь?

За перше порушення випишуть штраф у розмірі 510 гривень.

Якщо сталося ДТП, то штрафи значно збільшуються та становлять від 2400 до 8500 гривень.

Нагадаємо, що за паски безпеки відповідальність несе водій, а не пасажири.

Якщо в салоні авто чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, то водієві доведеться заплатити штраф у розмірі 2400 гривень.

Кожен водій, та й пасажири, повинні зрозуміти, що пристебнутий ремінь – це насамперед ваша безпека та збереження життя.

Джерело: Автосота

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні