Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 6 лютого – що потрібно з'їсти, щоб бути...

Свята та народні прикмети 6 лютого – що потрібно з’їсти, щоб бути здоровим весь рік

Этот материал также доступен на русском языке
6 лютого в Україні відзначають Міжнародний день бармена. Православні вшановують пам'ять преподобного Вукола. Іменини відзначають Христина і Юліан. У народному календарі день Вукола-Телятника. Цього дня не потрібно давати гроші в борг і дарувати свої речі.

6 лютого – яке свято відзначають в Україні

6 лютого в нашій країні та в усьому світі відзначають Міжнародний день бармена. Міжнародний день бармена відзначають саме цього дня на честь Святого Аманда, який вважається покровителем усіх пивоварів і виноробів. Це професійне свято всіх барменів спрямоване на те, щоб клієнти замислилися про чудовий сервіс, який надають їм бармени, розливаючи напої та змішуючи коктейлі, а також про їхні чудові людські навички говорити, слухати, жартувати та бути плечем, на якому можна поплакати, і людиною, якій можна довіряти. Вітаємо всіх, хто має відношення до свята!

Також 6 лютого відзначають Всесвітній день без мобільного телефону, який закликає людей відмовитися від використання своїх мобільних гаджетів на 24 години. Згідно з останніми дослідженнями, тривалий час, проведений біля екранів мобільних пристроїв, може призвести до стресу, безсоння та проблем із концентрацією уваги. Відмова від використання мобільних телефонів протягом одного дня сприяє психологічному відпочинку та зменшує рівень стресу. Використовуйте сьогодні час, який зазвичай витрачаєте на мобільні пристрої, для занять фізичною активністю. Організуйте зустріч із друзями та близькими. Повірте, такі зустрічі принесуть набагато більше задоволення, ніж спілкування через монітор мобільного телефону.

6 лютого – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять преподобного Вукола, єпископа Смирнської церкви, учня святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, а також святого Фотія Константинопольського і мучениць Дорофеї, Марфи і Каллісти

Свого часу святий Вукол навернув у віру і хрестив безліч язичників. Його шанували як мудрого і досвідченого наставника. За легендою, на його могилі виросло миртове дерево, яке зцілювало хворих. 

6 лютого – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • хрестити дитину – її переслідуватимуть невдачі,
  • сваритися з близькими – стосунки зіпсуються надовго,
  • пити алкоголь – є ризик виникнення сімейних проблем,
  • підмітати підлогу самотнім – не знайдуть собі пару.

Цього дня не варто давати гроші в борг і дарувати свої речі. Вважається, що так можна віддати свій достаток. Також не потрібно ухвалювати важливі рішення й укладати угоди – можна потрапити в авантюру. 

6 лютого – що прийнято робити в цей день

Цього дня до святого Вукола звертаються з проханнями про міцне здоров’я для всієї родини і просять зцілити від хвороб. Також вважається, що святий допомагає знайти щастя в особистому житті. Вуколу варто помолитися тим, хто хоче знайти собі пару і обзавестися сім’єю.

Святий вважається захисником молодих телят. У день Вукола-телятника проводили домашній обряд для міцного здоров’я членів сім’ї і для благополуччя корів. господині варили вівсяну кашу на домашньому молоці. Кожен член родини мав з’їсти хоча б ложку такої каші. Молочну плівку зі страви віддавали теляті, а овес давали корові.

6 лютого – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом:

  • мороз посилився – весна буде теплою;
  • залишки листя на деревах шелестять – прийде снігопад;
  • птахи розсілися на верхівках дерев –чекай тепла;
  • відлига настала – буде спекотне, але дощове літо;
  • туман вранці по землі стелиться – до сонячного дня.

6 лютого – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Олександр, Анатолій, Варсонофій, Василь, Вукол, Дмитро, Іван, Максим, Марія, Марфа, Христина, Христина та Юліан.

Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування

Маніпуляції з присмаком брехні – експертний розбір звіту Мінсоцполітики (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні