Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля чого досвідчені дачники застосовують у саду сіль: такий метод вас точно...

Для чого досвідчені дачники застосовують у саду сіль: такий метод вас точно здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб садові рослини добре плодоносили, потрібно стежити за здоров'ям. Якщо дерево захворіло або його ушкоджують шкідники, то врожаю можна не чекати.

Сьогодні поговоримо про те, навіщо досвідчені садівники використовують у саду сіль. Як виявилося, вона допомагає позбутися мохів та лишайників, які заселяють стовбури дерев. Через них можуть відмирати і засихати гілки та згодом саме дерево, якщо не лікувати його.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з вишнею.

Найбільш дієвим методом вважається обробка уражених місць 5%-ним розчином залізного купоросу. 500 грамів купоросу потрібно розвести в 10 літрах води та обробити ствол та скелетні гілки дерев. Буквально за тиждень лишайник і мох повинен сам відпасти.

Також, якщо сад старий і давно не обрізався, потрібно провести санітарне чищення, щоб забезпечити додатковий приплив повітря та світла до дерев.

Що стосується солі, то її можна використовувати в чистому вигляді, розбавивши водою, а можна для більшої результативності додати золу та мило.

Для приготування розчину із солі беруть 1 кг солі та заливають 10 л води. Цей розчин можна нанести на уражені лишайниками та мохом ділянки дерев за допомогою напірного обприскувача або шприца.

Однак слід бути обережним, оскільки занадто велика кількість солі може бути шкідливою для ґрунту та дерев.

Також на цю кількість солі та води можна додати два шматки господарського мила для кращого прилипання та 2 кг деревної золи, все добре розмішати та нанести розчин на уражені мохом та лишайником місця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні