П’ятниця, 6 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопля буде водянистою та несмачною: які помилки при варінні допускає кожна друга...

Картопля буде водянистою та несмачною: які помилки при варінні допускає кожна друга господиня

Этот материал также доступен на русском языке
Картоплю в Україні недаремно називають другим хлібом. З неї готують безліч різних страв, а чого тільки варті деруни, зрази, запечена картопля чи пюре. Але, як виявилося, багато хто не знає, як правильно варити картоплю.

Помилки при варінні картоплі можуть зіпсувати не тільки смак і колір, але й позбавити овоч вітамінів, які містяться в ньому.

Раніше ми розповідали, як правильно посадити картоплю.

Чи потрібно очищати картоплю перед варінням

Для багатьох відповідь на це питання досить проста – звичайно. Але досвідчені кулінари вважають інакше.

При очищенні картопля втрачає достатню кількість вітамінів та мінералів, тому що вони знаходяться під шкіркою або поруч із нею.

Також важливо відзначити, що при варінні очищена картопля вбирає більше води, ніж нечищена, через що бульби стають водянистими і розвалюються.

Вихід із такої ситуації – варити картоплю в шкірці, а потім уже очищати її.

Картоплю опускати в холодну або киплячу воду

Ще одна проблема. Більшість із нас картоплю опускає у холодну воду і потім каструлю ставить на вогонь. Через що картопля вариться нерівномірно. Так усередині вона тверда, а зовні м’яка. Також плоди втрачають крохмаль і в результаті, якщо ви відварюєте картоплю на пюре, то пишноти може і не бути, впливає це і на смак.

Тому картоплю потрібно відправляти у киплячу воду.

Картопля повинна сильно кипіти

Ще одна помилка. Деякі господині вважають, що для того, щоб картопля швидше зварилася, потрібно тримати її на максимальному вогні.

Але сильне кипіння лише на шкоду бульбам. Вони швидко розварюються, втрачають форму та смак.

Краще варити картоплю на повільному вогні, тоді вона буде смачнішою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні