П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпухкіші оладки - секрет у правильному замішуванні тіста: готуватимете тільки так

Найпухкіші оладки – секрет у правильному замішуванні тіста: готуватимете тільки так

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки – улюблені ласощі багатьох, вони можуть бути солодкими та солоними. Але багато господинь просять рецепт пишних оладок. Жодних секретних інгредієнтів – тільки правильне замішування тіста.

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки за перевіреним рецептом.

Інгредієнти:

  • 500 мл теплого кефіру від 2,5% жирності
  • 1 ст. ложка цукру
  • ¼ ч. ложки солі
  • 1 куряче яйце
  • 410-430 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • олія для смаження

 

Приготування:

  1. Беремо глибоку миску. З’єднуємо в ній теплий кефір, сіль, цукор та яйце. Добре перемішуємо масу віночком до однорідності.
  2. Наступний етап – додавання борошна, але не всього. Потрібно залишити 1 столову ложку борошна. Не забудьте просіяти борошно перед додаванням у тісто.
  3. Борошно, що залишилося, змішуємо з содою і додаємо в тісто і добре перемішуємо лопаткою.
  4. Все, тісто більше не перемішуємо. Даємо йому відпочити хоча б 10-15 хвилин і приступаємо до смаження.
  5. Оладки смажать у достатній кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.

До речі, навіть у холодному вигляді вони залишаються пишними та м’якими, наче тільки спечені.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні