Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний пиріг без яєць та молока.
Інгредієнти:
- 400 г печива;
- 100 г горіхів;
- 100 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г цукру.
Приготування:
- Горіхи підсмажуємо на сухій сковороді. Пересипаємо у звичайний пакет та подрібнюємо качалкою, а можна зробити це за допомогою блендера.
- Візуально ділимо печиво на 4 рівні частини. Три так само, як і горіхи, подрібнюємо за допомогою качалки або блендера, а четверту частину подрібнюємо менше, щоб вийшли більші шматочки.
- З’єднуємо подрібнені горіхи та печиво, перемішуємо.
- У сотейник з товстим дном наливаємо молоко, додаємо м’яке вершкове масло, цукор, какао-порошок і ставимо сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, масу доводимо до кипіння. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, знімаємо її з вогню.
- Вливаємо шоколадну глазур до печива з горіхами і ретельно перемішуємо.
- Масу, що вийшла, викладаємо на харчову плівку, замотуємо, надавши форму ковбаски. Прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Після цього звільняємо нашу ковбаску від плівки та нарізаємо порційними шматочками.